2.3 C
București
joi, 30 martie 2023 - 11:35
No menu items!

Google este aproape de lansarea unui ceas inteligent

spot_img

google

Google se află în ultima fază a dezvoltării unui ceas inteligent şi discută cu furnizorii din Asia pentru începerea producției, relatează The Wall Street Journal.

Noul dispozitiv, care va rula sistemul de operare Android, va fi integrat cu Google Now, programul de asistenţă vocală al companiei, a afirmat o sursă apropiată situației.

Google a lucrat şi la reducerea consumului de energie a ceasului inteligent, astfel încât să nu fie necesară încărcarea frecventă a bateriei, a mai spus sursa.

Ceasul va putea comunica cu alte dispozitive, la fel ca un smartphone, și va putea accesa informaţii, precum programul călătoriilor, din contul de email al utilizatorului, prin Google Now. Dispozitivul ar putea fi pregătit pentru producţia de serie în câteva luni, a completat sursa.

Lansarea unui ceas inteligent ar putea ajuta compania Google să păstreze utilizatorii la sistemul Android şi să nu rişte să-i piardă în favoarea rivalilor Apple sau Microsoft.

Mai multe companii, printre care și Samsung, au lansat deja ceasuri inteligente, dar nu au generat interes puternic, din cauza funcţiilor limitate şi preţului ridicat.

D.M.