3 C
București
sâmbătă, 27 noiembrie 2021 - 7:22
No menu items!

Google a lansat un serviciu online de consultanţă în diferite domenii

spot_img

Google-logo

Gigantul american Google a lansat, marţi, un serviciu online de consultanţă, prin care utilizatorii pot primi, contra unor sume de bani, sfaturi de la profesionişti în diferite domenii precum pierderea în greutate, probleme informatice şi bricolaj, relatează AFP.

“Ce aţi spune dacă, printr-un singur click, aţi putea primi ajutor pentru rezolvarea unor probleme de IT, repararea unei conducte sparte sau rezolvarea temei pentru acasă?”, i-a întrebat pe utilizatori, prin intermediul blogului său, un responsabil al grupului american, Udi Manber, anunțând lansarea noului serviciu Helpouts.

Acest serviciu le propune utilizatorilor sprijinul prin intermediul unor sesiuni de consultanţă video, fiind centrat pe diverse domenii precum artă şi muzică, computer și electronice, educaţie sau casă şi grădină.

Pe această platformă, sfaturile pot fi gratuite sau pot ajunge la 240 de dolari, care îi vor ajuta pe utilizatori să se iniţieze în yoga, în cântat sau să se perfecţioneze în limba franceză, prin punerea în contact a unui internaut cu un alt internaut pasionat de aceste domenii sau cu un specialist în aceste domenii.

Potrivit Google, şi alte companii precum Sephora (care oferă servicii de frumuseţe), Weight Watchers (servicii în greutatea corporală) şi Rosetta Stone (servicii de predare a limbilor străine) vor oferi sfaturi prin intermediul noului serviciu.

Noua platformă online reprezintă cea de-a treia tentativă a grupului american de lansare a unei reţele online de experţi după Google Answers şi Google Knol, potrivit analistului Greg Sterling.

Greg Sterling a mai spus că platforma Helpouts le va permite companiilor să îşi promoveze serviciile, însă ele riscă să intre în concurenţă cu cei care oferă consiliere în mod gratuit pe internet, în special pe site-ul YouTube.

D.M.