4 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 4:50
No menu items!

Google a inventat “lingura inteligentă” pentru bolnavii de Parkinson

spot_img

Google a achiziționat recent firma Lift Lab, responsabilă cu dezvoltarea acestei “linguri inteligente”

Liftware - lingura inteligenta - Google

Gigantul internetului Google a inventat “o lingură inteligentă” pentru a-i ajuta pe cei cărora le tremură mâinile din cauza bolii Parkinson, a informat într-un comunicat compania, citată vineri de EFE.

“Vrem să ajutăm acești oameni în viața lor de zi cu zi și sperăm să contribuim la o înțelegere mai bună a acestei boli pe termen lung”, a explicat într-un comunicat Katelin Jabbari, purtător de cuvânt al companiei californiene.

Google a achiziționat recent firma Lift Lab, responsabilă cu dezvoltarea acestei “linguri inteligente”. Tehnologia folosită la designul acesteia detectează tremurul mâinii și face ajustări instantanee pentru a menține echilibrul și a reduce astfel mișcările cu 76 %, potrivit primelor teste realizate.

Se estimează că peste 10 milioane de persoane din întreaga lume suferă de tremurături asociate bolii Parkinson, între care și mama cofondatorului Google, Sergey Brin.

Parkinson este a doua boală neuro-degenerativa ca răspândire după Alzheimer și se caracterizează prim pierderea progresivă a neuronilor care produc dopamina într-o regiune a creierului.