2 C
București
sâmbătă, 27 noiembrie 2021 - 8:00
No menu items!

Google și Microsoft pe urmele lui Moș Crăciun

spot_img

 santa claus

Competiția între Google și Microsoft s-a extins la Polul Nord, unde rivalii de internet sunt pe urmele lui Moș Crăciun, potrivit AFP.

Google a lansat miercuri site-ul internet google.com/santatracker cu lotul său de jocuri, reni și elfi, precum și cu un calendar și o numărătoare a secundelor care se scurg până la plecarea lui Moș Crăciun pentru a-și distribui darurile.

De asemenea, Google a creat un program care permite asocierea la site a tuturor aparatelor care funcționează pe Android și motorul său de căutare Chrome.

“O echipă de ingineri de la Google a lucrat din greu pentru a urmări sania lui Moș Crăciun cu hărți și tehnologie avansate”, a declarat directorul creativ al elfilor la Google, Sandi Russell.

Microsoft a făcut echipă cu Centrul apărării aerospațiale a Americii de Nord (NORAD) pentru a-l urmări pe Moș Crăciun.

“Cum noi privim cerul ca să vedem ce se întâmplă, este normal să-l supraveghem și pe Rudolf”, a declarat Marisa Novobilski, responsabila proiectului ‘Norad Tracks Santa’ (‘NORAD pe urmele lui Moș Crăciun’).

Totodată, cu ocazia sărbătorilor de iarnă, NORAD și Microsoft au mai lansat și un site internet cu jocuri și video, noradsanta.org.

D.M.