10.4 C
București
vineri, 22 octombrie 2021 - 11:26

Goodyear Dunlop deschide un centru de probe lângă cercul polar

spot_img

Compania va face teste pentru anvelopele de iarnă

Goodyear Arctic Center_D449024m

Producătorul de anvelope Goodyear Dunlop a anunțat deschiderea unei noi unități de testare a anvelopelor de iarnă, în Ivalo, Finlanda, la 300 km nord de cercul polar, potrivit unui comunicat al companiei.

Unitatea, denumită Arctic Center, este destinată testării anvelopelor de iarnă din Europa și va fi folosită în exclusivitate de Goodyear Dunlop. Pista este închiriată de la Action Park, cu sediul în Finlanda, iar Goodyear va organiza sesiuni de teste cu acces exclusiv la pistă în viitorul apropiat.

”Localizarea sa în vale îi furnizează un micro-climat ce este extrem de potrivit pentru testarea anvelopelor de iarnă în condiții de zăpadă și gheață începând cu luna noiembrie și până în aprilie inclusiv”, se arată în comunicatul citat.

Infrastructura centrului Arctic Center include câteva linii de viteză și piste mai mici pentru testarea anvelopelor pe zăpadă și gheață, birouri echipate cu tehnologie IT modernă și câteva garaje destinate vehiculelor și pregătirii anvelopelor pentru sesiunile de teste. Zona este împrejmuită, oferind securitate deplină și confidențialitate totală pentru testarea prototipurilor și a noilor tehnologii inovative destinate anvelopelor de iarnă.

În afara unități de testare din Finlanda, Goodyear Dunlop testează de asemenea toate anvelopele sale de iarnă pe piste din Franța, Luxemburg, Elveția și Noua Zeelandă.

Unitatea din Ivalo a fost folosită recent pentru a testa noua anvelopă de iarnă UltraGrip 9, lansată de Goodyear în septembrie.

Goodyear Dunlop este una din cele mai mari companii producătoare de anvelope din lume, are 69.000 de angajaţi şi unități de producție în 22 de țări. Principalii concurenți pe piața anvelopelor sunt Bridgestone, Pirelli, Michelin și Continental.