3.1 C
București
miercuri, 8 decembrie 2021 - 0:59
No menu items!

Goodyear anunță lansarea noii game EfficientGrip Performance

spot_img

 Goodyear anunță lansarea noii game EfficientGrip Performance

Producătorul de anvelope Goodyear a anunțat lansarea unei noi anvelope de vară, la numai câteva luni după intrarea în vigoare a noului program european de etichetare a anvelopelor în Uniunea Europeană.

Astfel, noua anvelopă EfficientGrip Performance are rating A la aderenţa pe carosabil umed, rating B la rezistenţa la rulare și cele mai mici valori ale decibelilor pentru o anvelopă dintr-o astfel de gamă.

Produsul este disponibil în 39 de dimensiuni și aduce o serie de noutăți tehnologice. WearControl Technology livrează o aderenţă optimizată pe carosabil umed şi un nivel scăzut al rezistenţei la rulare pe toată durata de viaţă a anvelopei, ceea ce permite controlul unei uzuri echilibrate pe toată suprafaţa anvelopei, potrivit unui comunicat al companiei.

Noua formulă a compusului folosit la construcţia anvelopei, care reduce încălzirea la nivelul umerilor laterali ai anvelopei, permite o rezistenţă mai mică la rulare şi un consum de carburant mai scăzut.

Un strat avansat numit CoolCushion asigură de asemenea un control al producerii căldurii şi reduce încălzirea pe toată suprafaţa anvelopei. De asemenea, dispunerea optimizată a blocurilor pe umărul anvelopei şi un sistem de caneluri extrafine livrează o reducere suplimentară a nivelului de zgomot exterior al anvelopei în timpul rulării.

Designul anvelopei include şi tehnologia avansată 3D Block, numită şi ActiveBraking, care permite, în timpul frânării, un contact îmbunătăţit al suprafeţei de rulare cu blocurile ce alcătuiesc anvelopa, micşorând distanţele de oprire necesare.

Goodyear este una din cele mai mari companii producătoare de anvelope din lume, are 69.000 de angajaţi şi unități de producție în 22 de țări. Principalii concurenți pe piața anvelopelor sunt Bridgestone, Pirelli, Michelin și Continental.

Vlad Bârleanu