1.4 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 5:57
No menu items!

Goodyear a semnat un acord pentru dezvoltarea mașinii electrice StreetScooter

spot_img

 Goodyear a semnat un acord pentru dezvoltarea mașinii electrice StreetScooter

Producătorul de anvelope Goodyear a anunţat la Salonul Internaţional Auto de la Geneva că va coopera cu StreetScooter, un proiect bazat pe cooperarea mai multor companii, cu scopul de a dezvolta viitoarea generaţie de maşini electrice.

Vehiculul este compact dar spaţios, alimentat electric, nu poluează mediul şi nu face zgomot. La parteneriat, participă 20 de companii: furnizori de piese auto, companii ce dezvoltă tehnologii, dezvoltatori de software plus cercetători din mediul universitar. Fiecare partener poate livra propriile sale tehnologii avansate pentru a ajuta la construirea acestei maşini de oraş.

 Rezultatul este un vehicul modular, cu părţi ce pot fi adăugate, înlăturate sau reutilizate în funcție de preferinţele consumatorului final, potrivit unui comunicat al companiei Goodyear. În cazul anvelopelor, dezvoltatorii au căutat un produs capabil să facă față nevoilor specifice ale vehiculelor electrice, care adesea dezvoltă un cuplu motor constant, chiar şi la viteze foarte mici, având performanțe de accelerare comparative cu un vehicul similar cu motor cu combustie internă.

Achim Kampker, CEO la StreetScooter GmbH, a afirmat că StreetScooter va avea autonomie între 45 şi 130 de km, va putea parcurge 15.000 de km pe an și va avea o viteză maximă de 105 km/h. Acesta a afirmat că s-a obținut un cost de uzură mai mic de 3 euro la suta de kilometri.

StreetScooter va fi lansat pe câteva pieţe europene spre sfârşitul acestui an.

Goodyear este una din cele mai mari companii producătoare de anvelope din lume, are 69.000 de angajaţi şi unități de producție în 22 de țări. Principalii concurenți pe piața anvelopelor sunt Pirelli, Michelin și Continental.

Salonul auto internațional de la Geneva se desfășoară între 7 și 17 martie, cu 700.000 de vizitatori așteptați și 130 de modele noi lansate de producători. Evenimentul din Elveția este unul dintre primele cinci expoziții auto din lume ca dimensiuni.

Vlad Bârleanu

 Goodyear a semnat un acord pentru dezvoltarea mașinii electrice StreetScooter