24.2 C
București
joi, 11 august 2022 - 23:09
No menu items!

Goodyear a lansat în România o nouă gamă de anvelope pentru camioane

spot_img

goodyear

Producătorul de anvelope Goodyear a anunțat lansarea în România a noii game Fuelmax, destinată flotelor de camioane, simultan cu lansarea pe piața europeană.

Gama Fuelmax cuprinde anvelope pentru axa de direcție Fuelmax S, anvelope pentru axa de tracțiune Fuelmax D și anvelope pentru semi-remorci Fuelmax T.

Gamele pentru axa de direcție și cele pentru semi-remorci sunt incluse în clasa A a eficienței consumului de carburant, iar cele pentru tracțiune – în clasa B, conform etichetării aprobate de Comisia Europeană.

Potrivit unei simulări, o flotă de 50 de camioane echipate cu anvelope clasa A și B duce la o economie anuală de 256.000 de euro față de o flotă similară echipată cu anvelope clasa D. Testul a fost făcut la un parcurs mediu anual de 100.000 km/camion și la un preț al motorinei de 1,50 € / litru. Reducerea anuală a emisiilor de CO2 este de 8.975 kg/camion.

Potrivit unui studiu de anul trecut realizat printre deținătorii de flote europeni, cel mai important criteriu de performanță pentru operatori este rezistența la rulare, care influențează direct eficiența consumului de carburant. Din totalul celor intervievați, 77% au considerat acest criteriu ca fiind “foarte important” sau “extrem de important”. Kilometrajul (76%) și aderența pe carosabil umed (75%) au ieșit pe locurile doi și trei.

Tendințele în transportul rutier de marfă european s-au schimbat în ultimii ani. Înainte, flotele aveau tendința de a se specializa fie în transportul rutier de marfă pe distanță lungă, fie în cel pe distanță regională, având vehicule dedicate pentru una sau alta dintre aceste operațiuni.

Acum, transportul a devenit mult mai flexibil, necesitând adesea vehicule adaptate la o gamă mai mare de servicii și operațiuni, de la distribuție urbană la transport rutier de marfă pe distanță lungă.

Goodyear este una din cele mai mari companii producătoare de anvelope din lume, are 69.000 de angajaţi şi unități de producție în 22 de țări. Principalii concurenți pe piața anvelopelor sunt Bridgestone, Pirelli, Michelin și Continental.

 Vlad Bârleanu