9 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 13:42
No menu items!

Gmail oferă o soluție pentru dezabonarea de la newsletter-ele deranjante

spot_img

Mesajele Spam conţin uneori un link fictiv de dezabonare care în realitate doar confirmă validitatea unei adrese de email şi deschide calea către şi mai multe mesaje nesolicitate

 Google-logo

Google a anunţat că interfaţa Web a serviciului de email Gmail va selecta mesajele care includ opţiunea pentru dezabonare şi va afişa legătura Web aferentă acestei operaţiuni chiar lângă adresa expeditorului, notează go4it.ro.

Noua opţiune foloseşte modul de clasificare automată a mesajelor care a fost lansat cu unh an în urmă şi analizează doar mesajele care ajung în categoriile Social, Promotions sau Forums. În cazul în care mesajele clasificate astfel conţin şi o legătură Web către o pagină pentru dezabonare, Gmail o va prelua şi o va afişa imediat lângă adresa expeditorului, făcând astfel mult mai simplă renunţarea la aceste email-uri nedorite.

Implementarea Google este inteligentă deoarece aplică acest tratament doar mesajelor considerate legitime dar deranjante, însă nu şi mesajelor care ajung în Spam. Mesajele Spam conţin uneori un link fictiv de dezabonare care în realitate doar confirmă validitatea unei adrese de email şi deschide calea către şi mai multe mesaje nesolicitate, însă Google a ţinut cont de acest lucru.

C.A.