15 C
București
marți, 28 mai 2024 - 6:37
No menu items!

Globurile de Aur 2016. Un român în distribuția filmului desemnat „Cel mai bun film străin”

spot_img

Lungmetrajul maghiar „Son of Saul”, cu actorul român Levente Molnár în distribuţie, a fost desemnat „cel mai bun film străin”, la ediţia din 2016 a Globurilor de Aur, potrivit site-ului evenimentului.

Cea de-a 73-a ediţie a premiilor Globul de Aur, decernate de Asociaţia presei străine de la Hollywood (Hollywood Foreign Press Association, HFPA), are loc în momentul difuzării acestei ştiri, la Los Angeles. Ceremonia este prezentată de actorul britanic Ricky Gervais.

„Saul Fia/ Son of Saul”, propunerea Ungariei pentru o nominalizare la categoria cel mai bun film într-o limbă străină alta decât engleza la premiile Oscar 2016, reprezintă debutul în lungmetraj al regizorului maghiar László Nemes şi a fost distins cu marele premiu al juriului la gala de anul trecut a Festivalului de la Cannes.

În luna decembrie, „Son of Saul” a fost inclus pe lista scurtă a celor nouă pelicule eligibile pentru nominalizarea la premiul Oscar pe 2016 la categoria „cel mai bun film străin”. Gala premiilor Oscar va avea loc pe 28 februarie, la Los Angeles.

Filmul „Son of Saul” este o coproducţie Ungaria-Franţa şi a fost extrem de apreciat de critica de specialitate, fiind în topul preferinţelor acesteia. Subiectul filmului este centrat pe două zile din viaţa lui Saul Auslander (Géza Röhrig), un prizonier evreu din Ungaria forţat să lucreze pentru nazişti în camerele de gazare de la Auschwitz.