25.7 C
București
duminică, 26 mai 2024 - 16:59
No menu items!

Globurile de Aur 2015 au adus un omagiu victimelor ucise în atentatele de la Paris

spot_img

Actorul George Clooney a purtat o insignă cu sloganul „Je suis Charlie”

clooney_charlie

Gala de decernare a Globurilor de Aur, cele mai importante distincţii cinematografice din SUA după premiile Oscar, a adus, duminică seară, o serie de omagii vibrante victimelor ucise de terorişti, săptămâna trecută, la Paris.

Astăzi este o zi extraordinară, milioane de persoane au ieşit pe stradă nu doar la Paris, ci şi în lumea întreagă„, a declarat starul hollywoodian George Clooney, pe scenă, după ce a primit premiul Cecil B. DeMille, pentru întreaga carieră şi pentru operele sale de caritate.

Nu vom participa la marş din teamă. Nu vom face acest lucru. Astfel, şi «Eu sunt Charlie»„, a adăugat actorul american, în limba franceză.

În sala dedicată presei, George Clooney a spus că speră că atentatele din Franţa nu vor alimenta un sentiment antimusulman în Europa şi în alte zone ale lumii.

La începutul galei, Theo Kingma, preşedintele Asociaţiei presei străine de la Hollywood (HFPA), care decernează Globurile de Aur, a spus: „Trebuie să fim uniţi în faţa oricui va dori să suprime libertatea de exprimare, peste tot, din Coreea de Nord şi până la Paris”. Declaraţia lui a fost salutată cu ovaţii, în picioare, de toţi participanţii la eveniment.

Theo Kingma a făcut aluzie şi la atacul informatic comis asupra studiourilor Sony Pictures pentru a forţa anularea lansării filmului-parodie „The Interview”. Acel atac cibernetic a fost atribuit de Statele Unite Guvernului nord-coreean de la Phenian.

Actorul Jared Leto a declarat la rândul său: „Pentru fraţii, surorile, prietenii şi familiile noastre din Franţa, gândurile noastre sunt alături de voi în această seară„.

Vă iubim. Je suis Charlie„, a adăugat actorul american, în limba franceză.

Amy Adams, recompensată cu Globul de Aur la categoria „cea mai bună actriţă într-un film – comedie” pentru rolul din „Big Eyes”, a declarat la rândul ei în sala de presă: „Inima mea este alături de toţi oamenii din Paris şi alături de toţi aceia care sunt victime ale violenţei„.

Actriţa Diane Kruger şi cântăreţul austriac travestit Conchita Wurst au purtat duminică la Los Angeles insigne „Je suis Charlie”, la fel ca George Clooney şi Kathy Bates.

Actriţele de comedie Tina Fey şi Amy Poehler, care au prezentat pentru a treia şi totodată ultima oară gala Globurilor de Aur, au făcut de mai multe ori aluzii pe parcursul evenimentului la atacul informatic asupra Sony Pictures atribuit Phenianului.

Astăzi, celebrăm toate filmele de cinema şi televiziune care au fost aprobate de Coreea de Nord„, au declarat cele două actriţe, în timp ce actriţa Margaret Cho, deghizată într-un fals militar nord-coreean, s-a ridicat în picioare pentru a-şi face un selfie cu Meryl Streep, înainte de a urca pe scenă pentru a susţine un presupus discurs.

„The Grand Budapest Hotel”, de Wes Anderson, şi „Boyhood”, de Richard Linklater, au fost desemnate cel mai bun film – comedie, respectiv cel mai bun film – dramă la cea de-a 72-a gală a premiilor Globul de Aur, care a avut loc duminică seară, la Beverly Hilton Hotel din Los Angeles.