25.2 C
București
duminică, 26 mai 2024 - 18:40
No menu items!

GLOBURILE DE AUR 2014: „12 Years a Slave” şi „American Hustle”, desemnate cele mai bune filme

spot_img

Golden-Globes-2014-Nominations-in-Film

Lungmetrajele „12 Years a Slave”, de Steve McQueen, şi „American Hustle”, de David O. Russell, au fost desemnate cel mai bun film-dramă, respectiv cel mai bun film-comedie, la cea de-a 71-a ediţie a galei Globurilor de Aur, care a avut loc duminică seară, la Los Angeles, notează AFP.

Filmul britanicului Steve McQueen, care urmărește soarta unui om liber răpit și redus la sclavie timp de 12 ani în secolul al XIX-lea, a concurat la acest premiu alături de „Gravity”, „Captain Phillips”, „Philomena” și „Rush”. Din distribuţia filmului mai fac parte actorii Michael Fassbender, Brad Pitt, Benedict Cumberbatch, Paul Giamatti şi Lupita Nyong’o.

Lungmetrajul „Ţeapă în stil american/ American Hustle” a fost marele câştigător al celei de-a 71-a ediţii a galei Globurile de Aur, organizată duminică seară, la Los Angeles, unde această peliculă a obţinut trei trofee, inclusiv la categoria „cel mai bun film-comedie/ musical”, potrivit bbc.co.uk.

Nominalizat la şapte categorii, acest lungmetraj regizat de David O. Russell, s-a impus la alte două categorii – „cel mai bun rol principal feminin într-un film comedie/ musical (Amy Adams) şi „cea mai bună actriţă în rol secundar într-un lungmetraj” (Jennifer Lawrence).

„Scandal în stil american/ American Hustle” se concentrează pe un complicat caz de corupţie din anii ’70, cu ramificaţii în Congresul american. Atunci, 31 de oficiali guvernamentali suspectaţi de acte de corupţie şi trafic de influenţă au fost cercetaţi penal, iar 11 dintre ei au fost puşi sub acuzare. Filmul îi are în distribuţie pe actorii Christian Bale, Bradley Cooper, Amy Adams, Jeremy Renner şi Jennifer Lawrence.

Lungmetrajul „American Hustle” a concurat la premiul Globul de Aur pentru cel mai bun film-comedie/ musical cu „Her”, „Inside Llewyn Davis”, „Nebraska” şi „Wolf of Wall Street”.

La rândul său, Leonardo DiCaprio a câștigat Golden Globe pentru cel mai bun actor de comedie, pentru rolul de milionar jucat în „Lupul de pe Wall Street”.

Totodată, Cate Blanchett a câștigat Globul de Aur pentru cea mai bună actriță dramatică, pentru rolul din „Blue Jasmine” al lui Woody Allen, despre o femeie ajunsă în pragul nebuniei.

C.A.