7 C
București
joi, 27 ianuarie 2022 - 19:52
No menu items!

Gloanțe ascunse în jucării, descoperite la aeroportul din Tel Aviv

spot_img

Potrivit primelor elemente ale anchetei, nu este vorba despre o manevră destinată să testeze măsurile de securitate în vederea unui eventual atentat, ci despre o „afacere de drept comun”

munitie - gloante

Doi turiști care au ascuns muniție în interiorul unor jucării aflate în bagajele lor au fost arestați luni pe aeroportul israelian Ben Gurion din Tel Aviv, a anunțat un purtător de cuvânt al aeroportului, potrivit AFP.

Cei doi pasageri, un israelian și o uzbecă, urmau să decoleze spre Tașkent la bordul uni avion al companiei Uzbekistan Airways.

Israelianul în vârstă de 36 de ani a fost reperat în momentul controlului bagajului său de mână. Într-o jucărie de forma unui vapor, forțele de securitate au descoperit un încărcător cu muniție. Suspectul a încercat să fugă, însă a fost arestat.

În timpul controlului și căutărilor amănunțite care au urmat acestui incident, au fost găsite gloanțe și droguri ascunse într-o păpușă în valiza unei pasagere de naționalitate uzbecă care a fost, de asemenea, reținută, a adăugat același purtător de cuvânt.

Potrivit primelor elemente ale anchetei, nu este vorba despre o manevră destinată să testeze măsurile de securitate în vederea unui eventual atentat, ci despre o „afacere de drept comun”, a menționat sursa amintită.

Aeroportul Ben Gurion este considerat ca fiind unul din cele mai sigure din lume datorită controalelor de securitate foarte stricte impuse pasagerilor.

 

C.A.