3.1 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 22:18
No menu items!

Giurgiu: Un drum județean, două drumuri comunale și 400 de hectare de terenuri inundate în județ

spot_img

drum-inundat

Un drum județean, două drumuri comunale, trei curți, patru anexe gospodărești și peste 400 de hectare de pășuni și terenuri agricole au fost inundate sâmbătă în județul Giurgiu din cauza ploilor și creșterii cotelor apelor râurilor Neajlov și Dâmbovnic, în zona acestor râuri fiind valabilă o atenționare cu cod portocaliu de inundații.

“Există pericolul să intrăm în cod roșu de inundații pentru că râul Neajlov a depășit cota de inundații de 290 de centimetri, dar pentru că depășirea a fost doar de doi centimetri, cotele râului ajungând la 292 de centimetri, a fost păstrată atenționarea de cod portocaliu”, a declarat sâmbătă, pentru Agerpres, directorul Serviciului de Gospodărire a Apelor Giurgiu, Dragoș Stoica.

În localitățile Crevedia, Roata și Bulbucata au fost inundate trei curți și patru anexe gospodărești, apa a pătruns pe două drumuri comunale din Clejani și Sterea, pe DJ 601 A în zona Crevedia-Roata, pe o lungime de o sută de metri și pe o înălțime de aproximativ 20 de centimetri. Autoritățile spun că drumurile sunt circulabile chiar cu această “lamă” de apă pe ele.

Suprafața terenurilor inundate a ajuns la peste 400 de hectare de pășuni și culturi agricole în Clejani, Crevedia, Roata și Bucșani.

A.V.