23.3 C
București
miercuri, 17 august 2022 - 2:23
No menu items!

GIP: Judecătoarea Camelia Bogdan, în vizorul ANAF

spot_img

Judecătoarea Camelia Bogdan, de la Curtea de Apel București, va da explicații în fața inspectorilor ANAF în legătură cu suma de 200.000 de euro care apare în declarația sa de avere din 2018.

Fiscul a inițiat verificările în urma unei sesizări primite din partea Grupului de Investigații Politice (GIP) condus de Mugur Ciuvică, Grupul de Investigații Politice.

ANAF o va supune pe judecătoarea Camelia Bogdan analizei de risc. ANAF a soluționat favorabil sesizarea GIP referitoare la cei 200.000 Euro apăruți fără nicio justificare în declarația de avere a acesteia din 2018.

ANAF va verifica diferența dintre averea Cameliei Bogdan și veniturile declarate de aceasta pentru a stabili dacă judecătoarea suspendată „prezintă risc de neconformare la declararea veniturilor impozabile, cuantumul acestuia și perioada fiscală”

În 6 martie 2020, GIP a sesizat ANAF în legătură cu faptul că judecătoarea Camelia Bogdan a creat, în primele luni ale anului 2018, un depozit bancar de 200.000 Euro. Depozitul se regăsește în declarațiile de avere ale Cameliei Bogdan din iunie 2018 și din iunie 2019. Activele financiare și veniturile Cameliei Bogdan anterioare constituirii depozitului nu justifică în niciun fel cei 200.000 Euro.

Prin adresa A_VEF_1687/07.04.2020, ANAF ne-a răspuns că „sesizarea a fost soluționată favorabil”. ANAF ne-a comunicat că „persoana sesizată va fi supusă analizei de risc, iar în situația în care se va constata că aceasta prezintă risc de neconformare la declararea veniturilor impozabile, va fi introdusă în lista persoanelor care prezintă risc de neconformare.”

Au trecut 2 luni de la publicarea investigației noastre referitoare la cei 200.000 Euro apăruți de nicăieri în declarația de avere a Cameliei Bogdan, și judecătoarea suspendată nu a explicat în niciun fel proveniența acestei uriașe sume de bani. ANAF este prima instituție a statului care anunță măsuri în acest caz flagrant.

Sesizarea GIP și răspunsul ANAF pot fi citite aici: http://www.grupul.ro/anaf-o-ancheteaza-pe-camelia-bogdan/
Investigația GIP referitoare la depozitul bancar de 200.000 Euro al Cameliei Bogdan poate fi citită aici: http://www.grupul.ro/200-000-euro-au-aterizat-de-nicaieri-…/