18 C
București
sâmbătă, 24 septembrie 2022 - 20:13
No menu items!

GIP: Înainte de a-i confisca bunurile, Camelia Bogdan ceruse, într-un alt dosar, anchetarea notarului Jean Andrei

spot_img

Cererea notarului Jean Andrei de a interveni în procesul prin care Camelia Bogdan contestă excluderea sa din magistratură e justificată, scrie Grupul de Investigații Politice care publică un document ce atestă că Bogdan făcea demersuri pentru anchetarea lui Jean Andrei cu câteva luni înainte ca judecătoarea să preia abuziv un dosar și să confiște ilegal bunurile familiei Andrei.

Camelia Bogdan a fost exclusă pentru a doua oară din magistratură pentru că, în 2016, a falsificat sistemul Ecris (prin care sunt repartizate dosarele), a creat un complet fantomă și a pronunțat o sentință ilegală. Victime au fost notarul Jean Andrei și familia acestuia, cărora li s-au confiscat bunurile deși nu aveau calitate în dosar. În iulie 2017, Înalta Curte a desființat sentința Cameliei Bogdan.

GIP publică un document care arată că, în noiembrie 2015, cu doar două luni înainte de a constitui completul fantomă, Camelia Bogdan făcea, într-un alt dosar, demersuri pentru anchetarea lui Jean Andrei. Documentul este o adresă pe care judecătoarea Camelia Bogdan a făcut-o către Tribunalul București în dosarul ICA. În adresă, judecătoarea Bogdan cere explicit să se facă „cuvenitele verificări privind autentificarea contractelor de superficie care au facilitate privatizarea fostului Institut de Chimie Alimentară de către notarul Jean Aurel Andrei, la sediul Grivco”.

Documentul publicat de GIP poate fi consultat AICI. 

În ianuarie 2016, Camelia Bogdan avea să preia abuziv un alt dosar și să se folosească de acesta pentru a confisca averea familiei Andrei.

Raluca Dan