7.9 C
București
sâmbătă, 2 decembrie 2023 - 8:33
No menu items!

GIP: Camelia Bogdan, acuzații aberante la adresa judecătorilor Înaltei Curți

spot_img

Camelia Bogdan a lansat o serie de acuzații aberante la adresa judecătorilor Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ), arată Grupul de Investigații Politice (GIP). Potrivit GIP, Bogdan a acuzat-o pe judecătoarea Bogasiu că spală bani, că are vulnerabilități penale, că e căsătorită cu un infractor și că are dosare penale mușamalizate de autorități, iar pe judecătoarea Tăbârcă de faptul că a sancționat-o pentru a obține beneficii materiale, fiind cointeresată pentru a o sancționa.

 
Acuzațiile, lipsite de orice fel de dovezi, se găsesc în Contestația în anulare formulată de Camelia Bogdan la decizia ÎCCJ de a o sancționa cu mutarea disciplinară pe o perioadă de 6 luni la Târgu Mureș. Din completul de judecată au făcut parte și judecătoarele Mihaela Tăbârcă și Gabriela Bogasiu, subliniază GIP. 
 
Astfel, potrivit GIP, Camelia Bogdan susține că judecătoarea Mihaela Tăbârcă a sancționat-o „în scopul obținerii de beneficii materiale”, fiind „cointeresată de către un judecător CSM”. În sprijinul acestor acuzații grave, Bogdan vine cu un argument complet ridicol: la două zile după pronunțarea sentinței o judecătoare de la CSM ar fi lăudat-o pe judecătoarea Tăbârcă cu ocazia decernării unor premii științifice.
 
GIP mai subliniază că judecătoarea Gabriela Bogasiu e acuzată de Camelia Bogdan de „spălare de bani” prin folosirea de bunuri „dobândite prin săvârșirea de către soț a unor activități infracționale”. Camelia Bogdan susține că judecătoarea Bogasiu a sancționat-o pentru că are „vulnerabilități de ordin penal” și dosare „mușamalizate de autorități”, precum și pentru că „nutrește sentimente de dușmănie” față de ea.
 
În Contestația în anulare, Camelia Bogdan susține că judecătoarele Tăbârcă și Bogasiu „au alcătuit o instanță ilegală”, „au fost cointeresate de către judecătorii din CSM” pentru a o sancționa, i-au încălcat „dreptul la o justiție independentă și imparțială”, și-au îndeplinit „cu rea-credință atribuțiile judiciare”, au supus-o unui „tratament discriminatoriu”, au sancționat-o „pe nedrept la executarea unei sancțiuni ilegale pentru o abatere inexistentă”, au dat dovadă de „lipsă de imparțialitate din considerente de părtinire/alte motive pe care nu mi le explic”.
 
Anterior, o serie de alte atacuri ale Cameliei Bogdan la adresa judecătoarei Gabriela Bogasiu îi determinaseră chiar pe avocații lui Bogdan să se dezică de clienta lor. Avocații precizaseră că au fost asociați fără acordul lor atacurilor acuzațiilor Cameliei Bogdan la adresa judecătoarei Bogasiu.
 
Contestația în anulare formulată de Camelia Bogdan poate fi citită integral pe grupul.ro. Acuzațiile la adresa celor două judecătoare se întind pe 10 pagini (21 – 30) și pot fi consultate și ele pe grupul.ro. 
 
De asemenea, emailul prin care avocații Cameliei Bogdan se delimitează de atacurile acesteia la adresa judecătoarei Bogasiu poate fi citit AICI.
 
Raluca Dan