19 C
București
marți, 27 septembrie 2022 - 14:46
No menu items!

GIP: ANI a constatat că judecătoarea Bogdan nu e în stare să completeze corect o declarație de avere

spot_img

O persoană care nu are reprezentarea sumelor, care a susținut în 2 declarații diferite de avere că are în conturi 200.000 Euro deși avea doar 20.000 Euro,  a fost timp de mai bine de 12 ani judecător, hotărând destinele a sute de oameni, arată Grupul de Investigații Politice (GIP).

În martie 2020, GIP a sesizat Agenția Națională de Integritate (ANI), în legătură cu faptul că în declarațiile de avere depuse de Camelia Bogdan în iunie 2018 și în iunie 2019 se regăsește un depozit de 200.000 Euro constituit în 2018. Activele financiare și veniturile judecătoarei Bogdan nu justificau în niciun fel cei 200.000 Euro.

După aproape 2 ani, ANI a răspuns sesizării GIP. Potrivit ANI, Camelia Bogdan ar fi scris aiurea în cele două declarații de avere ca are un depozit de 200.000 Euro. În realitate, Camelia Bogdan ar fi avut în conturi 20.000 Euro, adică o sumă de 10 ori mai mică decât cea pe care a trecut-o cu mâna ei în două declarații de avere diferite.

Constatând că judecătoarea Bogdan nu e în stare nici măcar să completeze corect sumele pe care le deține, ANI i-a transmis „recomandări cu privire la completarea declarațiilor de avere și de interese”

Decizia ANI în cazul Cameliei Bogdan demonstrează că aceasta nu are reprezentarea sumelor, mai arată GIP. 

Din zecile de mii de persoane obligate de lege să depună declarații de avere, una singură a trecut în două declarații diferite, făcute în doi ani diferiți, un depozit bancar de 10 ori mai mare decât cel pe care îl avea în realitate.

Această persoană se numește Camelia Bogdan și a fost timp de mai bine de 12 ani judecător, hotărând destinele a sute de oameni, este concluzia GIP.