21.1 C
București
luni, 10 mai 2021 - 21:57

Giovanni și Victor Becali, alături de judecătoarea care i-a achitat, propuneri de arestare preventivă

DNA cere arestarea judecătoarei Geanina Terceanu, acuzată că a luat mită pentru a da o soluție de achitare în dosarul transferurilor din fotbal, și a foștilor impresari Ioan și Victor Becali.

Solicitarea de arestare preventivă, pentru 30 de zile, va fi judecată vineri la Curtea de Apel București.

Judecătoarea Geanina Terceanu de la Tribunalului București este acuzată de luare de mită, iar foștii impresari sportivi Ioan și Victor Becali de dare de mită. În dosar este urmărit penal pentru dare de mită și Cristian Borcea, președinte executiv al Clubului de fotbal Dinamo, la data faptei.

Potrivit DNA, în 24 februarie 2009, judecătoarei Geanina Terceanu i-a fost repartizat spre soluționare dosarul transferurilor de fotbaliști, cauză în care Cristian Borcea, Ioan și Victor Becali, alături de alți inculpați, fuseseră trimiși în judecată pentru înșelăciune și de evaziune fiscală.

În 3 aprilie 2012, Geanina Terceanu i-a achitat pe toți inculpații pe motiv că fapta nu există.

Din probele existente la dosarul cauzei a rezultat faptul că — pentru a pronunța această soluție de achitare — Geanina Terceanu a primit de la inculpații Ioan și Victor Becali și de la suspectul Cristian Borcea în mai multe tranșe, suma totală de 220.000 de euro, începând cu aprilie 2009 și până în mai 2012. Sumele de bani primite cu titlu de mită au fost remise magistratului de către cele trei persoane fie personal fie prin intermediar, în diferite locații din București și județele Ilfov și Ialomița. În cursul anului 2009, o parte din banii primiți au fost folosiți de Terceanu la achiziționarea unei locuințe.

comunicat DNA

Hotărârea de achitare pronunțată de Terceanu a fost desființată printr-o decizie a Curții de Apel București, iar inculpații au fost condamnați la pedepse cu închisoarea.

Geanina Terceanu, fostă Teodorovici a mai apărut și în dosarul altor colege de la Tribunalul București, Antonela Costache și Viorica Dinu, acuzate de corupție. Una dintre judecătoare se referea, în stenogramele din dosar, la o mită pe care ar fi primit-o pentru eliberarea lui Dinel Staicu, mită pe care ar fi urmat să o împartă cu colega de complet, Geanina Teodorovici.