27.2 C
București
miercuri, 4 octombrie 2023 - 19:19
No menu items!

Ginerele lui Vasile Blaga, reținut pentru evaziune fiscală

spot_img

Andrei Rudeanu, ginerele liderului PNL Vasile Blaga, a fost reţinut de procurorii Parchetului Curţii de Apel Bucureşti, fiind acuzat de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 600.000 de euro

Vasile Blaga_SZ

Andrei Rudeanu va fi prezentat vineri, la Tribunalul Bucureşti, cu propunere de arestare preventivă.

Rudeanu a fost adus, joi, la Parchetul Curţii de Apel Bucureşti pentru a fi audiat într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 600.000 de euro, în care au fost făcute percheziţii în Bucureşti şi Hunedoara, la firme de pază. Doar Andrei Rudeanu a fost reținut dintre toate persoanele audiate.

Poliţiştii au făcut, joi dimineaţă, percheziţii în Bucureşti şi Hunedoara, într-un dosar în care sunt vizate 5 firme de pază, printre care şi cea a lui Andrei Rudeanu, pentru evaziune prin înregistrarea unor achiziţii fictive de servicii.

Prejudiciul, anunțau oamenii legii, a fost calculat la peste 600.000 de euro.

Din investigaţii a reieşit faptul că, în scopul sustragerii de la plata taxelor şi impozitelor către bugetul de stat, reprezentanţii unei companii specializate în prestări de servicii de pază ar fi creat un circuit infracţional, format din mai multe societăţi comerciale, prin care ar fi fost evidenţiate tranzacţii fictive.

comunicat IGPR

Potrivit unor surse judiciare, printre firmele vizate de anchetatori ar fi şi Axis Corporate Security, deţinută de Andrei Rudeanu, ginerele copreşedintelui PNL Vasile Blaga. Andrei Ionuț Rudeanu este căsătorit cu fiica lui Blaga, Agathe, din 2008.

 Societatea Axis Corporate Security a fost înființată în 2009 și a avut, în ultimii ani, cea mai mare parte a contractelor, cu autorități ale statului. În 2012, firma a câstigat si contractul de pază a unitătilor miniere din Valea Jiului, iar presa a relatat că societatea a fost sancţionată de mai multe ori de Inspectoratul Teritorial de Muncă Hunedoara, pentru că nu şi-a respectat obligaţiile faţă de angajaţii care se ocupă cu paza unităţilor miniere. De asemenea, firma a câştigat contracte cu Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara, pentru paza unor poduri aflate în patrimoniul regiei. Urmare a criticilor la adresa lui Vasile Blaga, firma Axis Corporate Security a renunţat la contractul cu CNADNR.

M. Nedelcu