14.9 C
București
sâmbătă, 23 octombrie 2021 - 23:54

Ginerele lui Traian Băsescu, Radu Pricop, va fi anchetat de DIICOT

spot_img

Dosarul “Moșia Brătienilor” este de competența DIICOT, deoarece prejudiciul depășește 500.000 de euro, a stabilit procurorul general

Pricop_RaduAvocatul Radu Pricop, ginerele fostului președinte Traian Băsescu, va fi anchetat de procurorii Direcției de Combatere a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), în dosarul “Moșia Brătienilor”. Motivul: prejudiciul în cauză depășește 500.000 de euro.

Potrivit Parchetului General, procurorul general al României, Tiberiu Nițu, a soluționat conflictul pozitiv de competență în favoarea DIICOT, Pricop fiind urmărit penal în această cauză și de Secția a II-a din Parchetul General.

Pe 4 septembrie anul trecut, Sursa Zilei arăta că DIICOT a declanşat de mai multe luni un conflict pozitiv de competenţă,pentru că a deschis propriul dosar privind reţeaua retrocedărilor controversate din Argeş, în care sunt implicați ginerele lui Traian Băsescu, avocatul Radu Pricop, omul de afaceri Valentin Vișoiu și alții. Dosarul a fost deschis în urma unui memoriu adresat de Radu Pricop.