Ginerele lui Traian Băsescu, Radu Pricop, audiat la DNA

Radu Pricop, ginerele fostului președinte Traian Băsescu, este urmărit penal în dosarul de șantaj al lui Sergiu Lucinschi

Pricop_Radu

Avocatul Radu Pricop este acuzat că împreună cu Sergiu Lucinschi l-ar fi șantajat pe un om de afaceri pentru plata a 4 milioane de euro, în schimbul intervenției într-un dosar DIICOT. Marți, la DNA, procurorii i-au adus la cunoștință acuzațiile, de complicitate la șantaj. Pricop nu a vrut să facă declarații despre audiere.

Radu Pricop, soţul Ioanei Băsescu, fiica cea mare a fostului preşedinte Traian Băsescu, este urmărit penal pentru fals şi înşelăciune în dosarul “Moşia Brătienilor”, privind retrocedări ilegale de terenuri din Argeş. Dosarul a ajuns la Direcţia Naţională Anticorupţie după ce DIICOT şi-a declinat competenţa, în 16 martie.

Sursa Zilei a dezvăluit că Radu Pricop ar fi cumpărat, împreună cu alte persoane, de la urmașii familiei Brătienilor drepturi de moștenire asupra unui teren.

După ce a câștigat mai multe procese în instanță cu statul român, Radu Pricop și partenerii săi au obținut de la ANRP o despăgubire de 10 milioane euro.

M. Nedelcu

NICIUN COMENTARIU