3.8 C
București
luni, 5 decembrie 2022 - 19:40
No menu items!

Ginerele lui Bercea Mondial vrea să iasă din arest. Instanța a rămas în pronunțare. UPDATE

spot_img

Magistrații Tribunalului Constanța au judecat, miercuri, contestația formulată de ginerele interlopului Bercea Mondial împotriva arestării sale în dosarul în care este cercetat pentru presupusul șantaj al fratelui președintelui, Mircea Băsescu

marius_constantin

UP DATE.

Marius Constantin, ginerele lui Bercea Mondial, cercetat în dosarul presupusei şantajări a lui Mircea Băsescu, rămâne în arest, a decis, miercuri, Tribunalul Constanţa, care i-a respins cererea de înlocuire a arestului preventiv cu o măsură mai puţin restrictivă.

Avocatul Pavel Abraham a solicitat eliberarea condiționată a clientului său, Marius Constantin, spunând că pe 13 iunie a depus noi probe la dosar, audio și video, care l-ar incrimina pe Mircea Băsescu. Familia lui Bercea Mondial îl acuză pe Mircea Băsescu  că ar fi primit sute de mii de euro ca să intervină pentru eliberarea din arest a lui Bercea Mondial.

Fiica și ginerele lui Bercea Mondial sunt cercetați de procurorii DNA Constanța după ce, la sfârșitul lunii mai, au fost prinși în flagrant în timp ce-l șantajau pe Mircea Băsescu, amenințându-l cu darea în vileag a unor pretinse fapte de corupție dacă nu le va da suma de 280.000 de euro.

Marius Constantin a fost arestat preventiv pentru săvârșirea infracțiunii de șantaj, în stare de recidivă, potrivit procurorilor anticorupție.

În același dosar de șantaj este cercetat și fiul lui Bercea Mondial, Florin Anghel, arestat într-un alt dosar penal. În acest caz mai sunt cercetați, tot pentru șantaj, soția lui Marius Constantin, Izaura Anghel, fiica lui Bercea Mondial, și un minor în vârstă de 17 ani, împotriva acestora fiind luată măsura controlului judiciar.

Marius Constantin a contestat măsura arestării preventive pentru 30 de zile dispusă de judecătorii Tribunalului Constanța împotriva sa și reconformată, pe 3 iunie, de magistrații Curții de Apel Constanța.

Pe 13 iunie, Pavel Abraham, avocatul care îi reprezintă pe fiul și pe ginerele lui Bercea Mondial, Florin Anghel și, respectiv, Marius Constantin, în dosarul în care cei doi sunt cercetați pentru presupusa șantajare a lui Mircea Băsescu, a depus la DNA două înregistrări audio-video care urmează să fie analizate și evaluate de procurorii anticorupție. Potrivit lui Abraham, înregistrările l-ar incrimina pe Mircea Băsescu.

Totodată, prin avocatul său, Florin Anghel a formulat o plângere penală împotriva lui Mircea Băsescu pentru trafic de influență, înșelăciune și inducerea în eroare a organelor judiciare în legatură cu dosarul în care el este acuzat de șantaj. Ulterior, DNA București a preluat cercetările în cazul plângerii făcute de Florin Anghel, fiul lui Bercea Mondial, împotriva lui Mircea Băsescu.

S.M.