1.4 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 7:31
No menu items!

Ginerele lui Bercea Mondial rămâne în arest

spot_img

Magistrații au respins recursul lui Marius Constantin

marius_constantin

Magistrații Curții de Apel Constanta au respins, marți, recursul lui Marius Constantin, acuzat de șantaj în stare de recidivă, așa că ginerele lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, rămâne în arest.

Tânărul i-ar fi cerut 280.000 de euro lui Mircea Băsescu, ca să nu divulge informații compromițătoare. Dar nu a știut că nașul Mircea Băsescu va purta aparatura de înregistrare, iar el va fi ridicat de polițiști. Marius a fost prins în timp ce primea 10.000 de euro, iar Mircea Băsescu a acceptat să poarte echipament de înregistrare pentru a-l filma. Flagrantul a avut loc în Portul Constanța, unde își are biroul Mircea Băsescu.

Conform referatului procurorilor citat de judecătorii Tribunalului Constanța, care au decis arestarea lui Marius Constantin, intermediarul dintre familia lui Bercea Mondial și Mircea Băsescu ar fi cerut de mai multe ori bani.

Din cuprinsul acestei discuţii rezultă unele indicii privind primirea de către Căpăţână Marian Adrian a unor sume de bani de la membrii familiei Anghel cu scopul de a obţine eliberarea numitului Anghel Sandu.

motivarea arestării

Soția lui Marius Constantin, Izaura, și rudele susțin că Mircea Băsescu ar fi trebuit să le înapoieze acești bani, după ce le-a promis ca îl poate salva de la închisoare pe Bercea Mondial, autointitulatul președinte al romilor de pretutindeni. Bercea a fost condamnat, în final, la 8 ani si 9 luni de inchisoare.

Mircea Băsescu și soția lui, Doina au botezat-o cu mare fast, la Constanța, acum patru ani, pe nepoata lui Bercea, Renate-Doina.

Alături de Marius, este acuzată și soția lui Izaura, zisă Formația. Ea susține ca întâlnirea a fost stabilită după ce i-a chemat nașul lor, Mircea Băsescu.

Am intrat acolo, a venit si ne-a dat 10.000 de euro si când să coborâm, erau ăia de la DNA cu puștile pe noi. Ne-au pus pe toți pe burtă. Și eu, care sunt gravidă, a declarat Izaura.

S.M.