4.4 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 12:03
No menu items!

Ginerele lui Băsescu, urmărit penal

spot_img

Avocatul Radu Pricop este cercetat pentru fals și înșelăciune

Pricop_Ioana Basescu_ziuanews_SZ

Jurnalistul Radu Tudor a publicat pe blogul său că ginerele lui Traian Băsescu, avocatul Radu Pricop, este urmărit penal de procurorii Parchetului General.

Potrivit lui Radu Tudor, Parchetul General a informat oficial că „În dosarul restituirii unor terenuri a fost începută urmărirea penală IN REM la data de 11 aprilie 2014. La data de 26 Mai 2014, a fost începută urmărirea penală IN PERSONAM pentru mai mulţi făptuitori, printre care şi numitul RADU PRICOP. Infracţiunile săvârşite sunt de fals şi înşelăciune”.

Este vorba despre terenul familiei Brătienilor pentru care moştenitorii de drept s-au luptat câţiva ani în instanţă și pentru care avocatul Radu Pricop a primit despăgubiri de 10 milioane de euro de la Agenţia Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor.

Din 2007, urmaşa Brătienilor s-au luptat în instanţă pentru recuperarea averii. În 2011 însă, a cesionat dreptul asupra terenului lui Radu Petru Pricop, actualul iubit al Ioanei Băsescu şi unui om de afaceri argeşean. Iar aceştia au reuşit în numai un an să câştige toate procesele cu statul şi să primească dreptul la despăgubiri de 10 milioane de euro.

Andrei Tudor