Gigi Becali – trei ani de închisoare cu suspendare UPDATE

Deputatul Gheorghe Becali (PNL) a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare în dosarul în care este acuzat că i-a sechestrat pe hoții care i-au furat mașina. Asta, în condițiile în care procurorii au cerut 11 ani cu executare pentru Becali.

Decizia pronunțată luni de magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție este definitivă.

Gigi Becali a primit decizia magistraților în Dubai, unde a fost invitat weekendul trecut de Cosmin Olăroiu și Mirel Rădoi. Potrivit presei, deputatul a precizat că, în cazul în care va fi condamnat, nu va mai reveni în România.

Becali a a fost trimis în judecată în 2009, alături de bodyguarzii lui şi de poliţistul Romulus Dumitrescu pentru lipsire de libertate. Anchetatorii spun că el a vrut să-şi facă singur dreptate şi le-a cerut gărzilor de corp să-i prindă pe hoţii care i-au furat maşina. Hoții au fost duşi într-un bar din Pipera unde, potrivit anchetatorilor, ar fi fost sechestraţi şi supuşi unor violenţe fizice şi psihice, fiind puşi să scrie şi şi să semneze declaraţii în care consemnau că ei au furat maşina.

Tot luni, procurorii DNA au susținut în fața judecătorilor Curții Supreme că deputatul Becali este implicat și în dosarul “Transferuri în fotbal”.

UPDATE

Gigi Becali a demisionat din PNL. Anunțul a fost făcut luni de Alina Gorghiu. La rândul său, președintele PNL Crin Antonescu a precizat că Gigi Becali va activa în continuare ca parlamentar independent.

R.D.

NICIUN COMENTARIU