6.1 C
București
luni, 1 martie 2021 - 9:15

Gigi Becali poate ieși joi din închisoare UPDATE

Gigi Becali 5_SZ

  • UPDATE

Magistrații Tribunalului Constanţa au amânat pentru joi pronunţarea în cazul solicitării lui Gigi Becali de întrerupere a pedepsei pe motive medicale, instanţa luând act de raportul medico-legal întocmit de Serviciul de Medicină Legală Constanţa și de opiniile a cinci medici neurochirurgi care au avut aceeași concluzie: Becali trebuie supus de îndată unei intervenții chirurgicale.

Gigi Becali a fost adus, miercuri dimineaţă, de la penitenciarul Poarta Albă, unde este încarcerat, la Tribunalul Constanţa, unde a avut loc un nou termen în procesul în care a cerut întreruperea pedepsei din motive medicale. Becali s-a prezentat în faţa magistraţilor purtând, ca şi la termenele anterioare, un guler cervical și a cerut instanţei să admită solicitarea de întrerupere a pedepsei.

Expertiza făcută de Serviciul de Medicină Legală Constanța a arătat că Gigi Becali trebuie să fie supus unei intervenții chirurgicale, altfel viața îi va fi pusă în pericol. Avocatul latifundiarului a declarat că Becali vrea să se opereze la o clinică din Viena.

George Becali nu poate continua detenția dacă nu se operează. Chiar dacă este încarcerat, el poate alege locul în care să fie operat. Noile coduri apără mai mult integritatea persoanei

Daniel Ionașcu
avocat

Ionașcu a precizat că Becali s-a interesat încă de acum câțiva ani de medicii din România care ar putea să îl opereze pentru afecțiunea pe care o are – hernie de disc cervical. În țara noastră este dificlă o astfel de intervenție, pentru că nu există specialiști în astfel de operații, așa că Becali ar vrea să fie internat la o clinică din Viena.

Tribunalul Constanța ia azi în discuție cererea lui Gigi Becali de întrerupere a pedepsei din motive medicale, decizia fiind definitivă. Instanța a dispus în 11 ianuarie să fie facută o expertiză medico-legală, precum și un examen neuro-chirurgical, de către Serviciul de Medicină Legală Constanța.

La ultimul termen, din 29 ianuarie, Gigi Becali a venit la instanță cu guler cervical și a susținut că nu mai poate suporta durerile, medicamentele fiind fără efect.

Gigi Becali a fost transferat, la începutul acestui an, de la Penitenciarul Poarta Albă la Spitalul Penitenciar Poarta Albă, pentru a fi supus unor investigații medicale. Aici a fost diagnosticat cu hernie de disc cervical, conform avocaților săi.

Finanțatorul Stelei are de executat o pedeapsă de 3 ani și jumătate de închisoare, după ce a fost condamnat, în 20 mai 2013, în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării și a primit ulterior un spor de 6 luni, după alte două condamnări, în dosarul “Valiza” și în cel al sechestrării celor care i-au furat mașina.

Mihaela Chiper