1 C
București
joi, 9 decembrie 2021 - 3:30
No menu items!

Gigi Becali, în fața instanței, cu citate din…Sfântul Gheorghe: “Gătați chinurile!” UPDATE

spot_img

Gigi Becali 4_SZ

  • UPDATE

Contestaţia lui Gigi Becali la executarea pedepsei cu închisoarea a fost respinsă, joi, de Tribunalul Bucureşti, judecătorii stabilind că este “inadmisibilă”, întrucât a mai fost soluţionată o dată, de Tribunalul Ilfov, instanţa competentă în acest caz.

Gigi Becali a arătat, joi, în faţa magistraților Tribunalul Bucureşti, care judecă o contestaţie a sa la executarea pedepsei cu închisoarea, că s-a săturat să fie plimbat la Jilava, la Poarta Albă, “cu zăbrele, cu cătuşe”. El și-a completat pledoaria cu citate din Sfântul Gheorghe: “Aşa cum îi spunea Sfântul Gheorghe împăratului Diocleţian: «Gătaţi chinurile, pentru că sunt pregătit să le primesc», aşa vă spun şi eu că vreau să gătaţi chinurile”.

Tribunalul Bucureşti a judecat, joi, contestaţia la executarea pedepsei formulată de Gigi Becali. Această contestaţie a mai fost soluţionată de Tribunalul Ilfov, care a decis să o respingă. Pe de altă parte, Curtea Supremă a decis că Tribunalul Bucureşti este competent să judece această contestaţie.

Adus de la Penitenciarul Jilava la Tribunalul Bucureşti pentru judecarea contestaţiei la executare, Gigi Becali a spus, în fața instanţei, că nu mai vrea să fie plimbat de la Penitenciarul Poarta Albă la Jilava.

Aşa cum îi spunea Sfântul Gheorghe împăratului Diocleţian: «Gătaţi chinurile, pentru că sunt pregătit să le primesc», aşa vă spun şi eu că vreau să gătaţi chinurile. Du-te la Jilava, du-te la Poarta Albă, cu zăbrele, cu cătuşe. Ca Sfântul Gheorghe, primesc ceea ce se întâmplă, pentru că aşa a fost lăsat de la Dumnezeu.

Gigi Becali

Potrivit procurorului, dar şi avocatului lui Gigi Becali, această contestaţie la executare ajunsă la Tribunalul Bucureşti se loveşte de excepţia inadmisibilităţii.

Din latenţa cu care ICCJ a motivat (deciziile de condamnare a lui Gigi Becali – n.r.), s-a pomenit cu acest dosar în braţe. Doamna judecător a preferat să evite un conflict de competenţă, invocând din oficiu această inadmisibilitate, în contextul în care nu pot să judec şi eu acelaşi lucru pe care l-au făcut alţii, rămânând ca, în final, Curtea de Apel, care este autoritatea superioară Tribunalului Bucureşti, să lămurească, prin soluţie, fondul contestaţiei.

Cătălin Dancu

avocat

Tribunalul Bucureşti urmează să decidă dacă va admite excepţia inadmisibilităţii în acest dosar, caz în care procesul va rămâne fără temei.

Curtea de Apel Bucureşti va judeca pe 9 decembrie recursul formulat de Becali la decizia Tribunalului Ilfov de respingere a contestaţiei la executarea pedepsei de trei ani şi şase luni de închisoare.

Gigi Becali a fost adus în Bucureşti de la Penitenciarul Poarta Albă, pe 26 noiembrie, când a avut termen la Curtea de Apel Bucureşti, în dosarul privind contopirea pedepselor.

La finalul şedinţei de judecată, Becali nu a mai fost dus la Penitenciarul Poarta Albă, din judeţul Constanţa, unde îşi ispăşeşte pedeapsa, în condiţiile în care pe adresa Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor au venit alte trei citaţii emise pe numele finanţatorului FC Steaua, pentru a se prezenta în faţa judecătorilor bucureşteni în dosare care au termene pe 5, 9 şi 11 decembrie. Prin urmare, Gigi Becali va rămâne la Penitenciarul Jilava până la jumătatea lunii decembrie.

R.D.