3 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 2:47
No menu items!

Gigi Becali, executat silit: Fiscul scoate Uzina Mecanică Drăgăşani a treia oară la licitație

spot_img

Gigi Becali, executat silit: Fiscul scoate Uzina Mecanică Drăgăşani a treia oară la licitație publică
foto: pesurse.ro

Gigi Becali este executat silit. Administraţia Finanţelor Publice scoate la vânzare prin licitaţie publică Uzina Mecanică Drăgăşani, care este deţinută de omul de afaceri.

Potrivit anunţului dat de Administraţia Finanţelor Publice, licitaţia publică pentru Uzina Mecanică Drăgăşani, deţinută de Gigi Becali, va avea loc pe 24 aprilie la ora 12.

Fiscul scoate la vanzare o clădire de cu regim de înălţime P+1, construită pe o suprafaţă de aproximativ 620 de metri pătraţi şi pusă în funcţiune în anul 1986.

De asemenea şi terenul intravilan aferent acestei construcţii depăşeşte ca suprafaţăp 720 de metri pătraţi.

Preţul de pornire a licitaţiei pentru teren si construcţie este de 138.972 de lei

 Este pentru a treia oară când statul încearcă să vândă clădirea după ce la încercările precedente nu a cumpărat-o nimeni. De fiecare dată preţul a fost acelaşi.

 Gigi Becali deţine 90,7 la sută din acţiunile societăţii Uzina Mecanică Drăgăşani, în valoare de peste 8 milioane de lei. Acesta a cumpărat-o de la AVAS în anul 2004, iar 8 ani mai târziu  a fost obligat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie să plătească 307.000 de euro, bani ce reprezentau penalităţi pentru nerespectarea obligaţiilor asumate prin caietul de sarcini al privatizării.

Cum Becali nu s-a conformat sentinţei judecătoreşti, în octombrie 2012, statul a început procedura de executare silită a uzinei şi a scos la vânzare mai multe active pentru recuperarea datoriei.

A.V.