-1.2 C
București
joi, 27 ianuarie 2022 - 4:37
No menu items!

Gigi Becali ar putea lucra, în timpul executării pedepsei, la clubul Viitorul Constanţa

spot_img

Gigi Becali ar putea lucra, în cadrul regimului deschis de detenţie, la clubul Viitorul Constanţa, deţinut de Gheorghe Hagi, după ce miercuri a fost semnat un contract cu Penitenciarul Poarta Albă privind repartizarea la muncă a mai multor deţinuţi, pentru “întreţinere terenuri şi clădiri sportive”.

Purtătorul de cuvânt al Administaţiei Naţională a Penitenciarelor, Monica Pană, a declarat miercuri, că Penitenciarul Poarta Albă a admis o cerere de furnizare de deţinuţi pentru muncă făcută de clubul sportiv Viitorul Constanţa şi că, miercuri, a fost încheiat un contract între cele două instituţii.

Pană a precizat că a fost încheiat un contract de prestări servicii, iar obiectul de activitate al deţinuţilor care vor fi repartizaţi acestui club pentru muncă, în cadrul regimului deschis de detenţie, este acela de “întreţinere terenuri şi clădiri sportive, în interior şi exterior”.

Purtătorul de cuvânt al ANP a precizat că cererea clubului nu a conţinut nominalizări de persoane, acest aspect fiind interzis de regulamentul penitenciarelor. Monica Pană a susținut că, în cazul în care s-ar fi menţionat numele unor deţinuţi, cererea ar fi fost respinsă pe loc.

Potrivit acesteia, cererea conţine şi o serie de criterii stabilite de clubul sportiv, după care să fie selecţionaţi deţinuţii ce urmează să fie repartizaţi pentru muncă. Comisia Penitenciarului Poarta Albă urmează să analizeze aceste criterii şi să selecteze deţinuţii ce vor fi trimişi să muncească la Viitorul Constanţa.

Daniel Ionaşcu, avocatul lui Gigi Becali, a declarat pentru MEDIAFAX că la acest moment nu este stabilit dacă Gigi Becali este unul dintre deţinuţii care vor fi repartizaţi să muncească la clubul Viitorul Constanţa, dar este foarte probabil ca acesta să fie selectat de către comisia penitenciarului, ca urmare a formaţiei sale profesionale şi a notorietăţii în lumea sportului.

Gigi Becali are de executat o pedeapsă de trei ani şi jumătate de închisoare, el fiind condamnat pe 20 mai 2013 la trei ani de închisoare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării şi primind ulterior un spor de şase luni, după alte două condamnări, în dosarul “Valiza” şi în cel al sechestrării hoților care i-au furat maşina.

Becali a fost încarcerat la Penitenciarul Jilava până pe 29 octombrie, când a fost transferat la Penitenciarul Poarta Albă din judeţul Constanţa, după ce Administraţia Penitenciarelor a aprobat cererea acestuia.

R.D.