-3.2 C
București
miercuri, 26 ianuarie 2022 - 9:54
No menu items!

Gigantul Philip Morris investește peste 100 de milioane de dolari în România

spot_img

Compania americană Philip Morris International a anunțat investiții de peste 100 de milioane de dolari în România, în anii 2022 și 2023. Fondurile sunt destinate dezvoltării capacităţilor de producţie a consumabilelor pentru produsele fără fum pentru piaţa internă şi externă.

Cel mai mare producător de produse din tutun la nivel mondial a precizat că banii vor fi investiți în fabrica din Otopeni.

Fabrica a fost convertită, începând cu finalul anului 2017, în unitate de producţie a rezervelor de tutun pentru dispozitivele electronice IQOS, în urma unei investiţii de aproximativ jumătate de miliard de dolari în dezvoltarea capacităţilor de producţie, formarea angajaţilor şi implementarea unor soluţii care vizează sustenabilitatea.

Unitatea din Otopeni este una dintre cele trei de acest tip din Europa, alături de cele din Italia şi Grecia, şi una dintre cele opt care există în întreaga lume.

În prezent, aceasta are aproximativ 1.000 de angajaţi, iar compania doreşte să continue transformarea ei într-o unitate de producţie a consumabilelor pentru produsele fără fum, printre care IQOS, sistemul electronic de încălzire a tutunului dezvoltat de Philip Morris International, şi lil SOLID 2.0, alternativa fără fum produsă de compania KT&G şi introdusă de IQOS.

La acest moment, grupul este liderul segmentului de produse din tutun încălzit atât pe piaţa internaţională, cât şi pe cea din România, unde deţine aproximativ 80% din categorie începând cu al treilea trimestru al anului 2021.

Industria tutunului a ajuns cel mai important contribuabil la bugetul de stat, anul trecut contribuţiile principalilor trei jucători din sector depăşind 17,5 miliarde de lei (3,6 miliarde de euro), reprezentând circa 10% din valoarea totală a PNRR, programul de finanţare convenit de România cu Uniunea Europeană.