27.6 C
București
sâmbătă, 10 iunie 2023 - 18:39
No menu items!

Gigantul Pfizer cumpără o nouă companie și își extide protofoliul de tratamente

spot_img

Pfizer a anunţat, luni, că va cumpăra dezvoltatorul de medicamente Arena Pharmaceuticals pentru 6,7 miliarde de dolari, pentru a adăuga în portfoliu o companie cu tratamente promiţătoare care vizează bolile ce afectează stomacul şi intestinul.

Aceasta este cea mai recentă tranzacţie pe care Pfizer a încheiat-o în acest an în care şi-a extins portofoliul de tratamente.

Luna trecută, compania a achiziţionat compania de imuno-oncologie Trillium Therapeutics pentru aproximativ 2,22 miliarde de dolari, pentru a-şi consolida „arsenalul” de terapii împotriva cancerului.

Tranzacţia de luni, va ajuta Pfizer să obţină acces la tratamentul denumit etrasimod, care este testat într-un studiu avansat în tratarea bolii denumite colita ulcerativă, precum şi într-un studiu mediu-avansat privind boala Crohn, ambele tipuri de boli inflamatorii intestinale care provoacă ulcere în tractul digestiv.

Bolile inflamatorii intestinale reprezintă o piaţă de 20 de miliarde de dolari la nivel mondial, ceea ce o transformă într-o ţintă atractivă pentru producătorii de medicamente, informează Mediafax.