4.4 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 13:41
No menu items!

Gigantul olandez Philips se sparge în două divizii de business

spot_img

Această operațiune va permite pătrunderea mai ușoară pe alte piețe și listarea pe burse

philips

Producătorul de electronice Philips a anunțat că urmează să separe compania în două divizii diferite – corpuri de iluminat și medical, potrivit BBC.

Cele două companii vor rămâne cu sediul în Olanda și vor folosi denumirea Philips, se arată într-un comunicat al companiei.

Philips și-a restructurat liniile de business în ultimii ani, prin vânzarea unor activități neperformante.

Directorul general Frans van Houten (foto) a afirmat că această mișcare are ca scop să pregătească firma ”pentru secolul următor”.

”Îmi dau seama magnitudinea deciziei pe care o luăm, dar a venit timpul să facem următorul pas strategic pentru Philips, pe măsură ce ne continuăm transformarea. Ambele companii vor fi capabile să facă investițiile potrivite pentru a aduce creștere și profitabilitate”, a afirmat van Houten.

Philips, care s-a lansat ca un producător de corpuri de iluminat în 1891, a transmis că această separare va face mai ușoară pătrunderea pe piețe noi. De asemenea, divizia de iluminat ar putea fi listată separat pe o piață de capital.

Van Houten a afirmat că operațiunea de separare va costa 50 de milioane de euro pe an până în 2016, dar va duce la economii de 300 de milioane de euro.

V.B.