Gigantul olandez Philips se sparge în două divizii de business

Această operațiune va permite pătrunderea mai ușoară pe alte piețe și listarea pe burse

philips

Producătorul de electronice Philips a anunțat că urmează să separe compania în două divizii diferite – corpuri de iluminat și medical, potrivit BBC.

Cele două companii vor rămâne cu sediul în Olanda și vor folosi denumirea Philips, se arată într-un comunicat al companiei.

Philips și-a restructurat liniile de business în ultimii ani, prin vânzarea unor activități neperformante.

Directorul general Frans van Houten (foto) a afirmat că această mișcare are ca scop să pregătească firma ”pentru secolul următor”.

”Îmi dau seama magnitudinea deciziei pe care o luăm, dar a venit timpul să facem următorul pas strategic pentru Philips, pe măsură ce ne continuăm transformarea. Ambele companii vor fi capabile să facă investițiile potrivite pentru a aduce creștere și profitabilitate”, a afirmat van Houten.

Philips, care s-a lansat ca un producător de corpuri de iluminat în 1891, a transmis că această separare va face mai ușoară pătrunderea pe piețe noi. De asemenea, divizia de iluminat ar putea fi listată separat pe o piață de capital.

Van Houten a afirmat că operațiunea de separare va costa 50 de milioane de euro pe an până în 2016, dar va duce la economii de 300 de milioane de euro.

V.B.

NICIUN COMENTARIU