16.9 C
București
vineri, 22 octombrie 2021 - 22:04

Gică Popescu are mari emoții. UPDATE

spot_img

UPDATE 15.15

Magistrații Judecătoriei Sectorului 4 au decis că fostul internațional poate fi liberat condiționat, aprobând raportul favorabil întocmit de comisia Penitenciarului Jilava. Decizia nu este definitivă, putând fi contestată de procurorii DNA., structura care l-a cercetat și trimis în judecată. Astfel, Gică Popescu va trebui să aștepte și decizia definitivă a Tribunalului București.


 

Gheorghe Popescu a fost scos, luni, din penitenciar pentru a merge la Judecătoria Sectorului 4, unde este judecată cererea de eliberare condiţionată, după ce a executat jumătate din pedeapsa de trei ani, o lună şi zece zile, primită în dosarul transferurilor de jucători.

Instanţa Judecătoriei Sectorului 4 urmează să decidă dacă Gheorghe Popescu va fi pus în libertate, după ce Comisia de la Penitenciarul Jilava, unde fostul internaţional îşi execută pedeapsa, a hotărât, pe 24 septembrie, să îl propună pentru liberare condiţionată.

Surse din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) au declarat, pentru Mediafax, că Gheorghe Popescu a intrat automat în atenţia comisiei, întrucât întruneşte condiţiile necesare eliberării condiţionate. Dosarul său a fost trimis la Judecătorie în urma deciziei comisiei din penitenciar.

Decizia pe care o va lua Judecătoria Sectorului 4 nu va fi definitivă, ci va putea fi contestată la Tribunalul Bucureşti, care în final va dispune cu privire la eliberarea condiţionată. Gheorghe Popescu ar putea părăsi penitenciarul doar după o decizie definitivă privind eliberare sa condiţionată.

Membrii comisiei de la Penitenciarul Jilava au analizat cât a executat Gheorghe Popescu şi dacă acesta a efectuat în penitenciar diverse activităţi, care i-au adus zile în minus din pedeapsă. Prima condiţie pentru a fi admisă propunerea de liberare condiţionată este să fie îndeplinită fracţia de pedeapsă care trebuie executată, iar a doua ţine de comportamentul în penitenciar şi de activităţile desfăşurate acolo.

Fostul internaţional Gheorghe Popescu execută din 4 martie 2014 pedeapsa de trei ani, o lună şi zece zile, primită în dosarul transferurilor de jucători.

Curtea de Apel Bucureşti i-a condamnat anul trecut, alături de Popescu, pe Gheorghe Copos, la trei ani şi opt luni, Mihai Stoica, la trei ani şi şase luni, Cristian Borcea şi Ioan Becali, la câte şase ani şi patru luni, Victor Becali, la patru ani şi opt luni, Gheorghe Nețoiu, la trei ani şi patru luni de închisoare, şi Jean Pădureanu, la trei ani şi patru luni.

Gheorghe Copos, fostul patron al FC Rapid, a fost eliberat condiţionat în 7 aprilie, după ce a executat o treime din pedeapsă, decizia fiind luată atunci de Tribunalul Bucureşti.

Jean Pădureanu, fostul preşedinte al Gloriei Bistriţa, care a executat pedeapsa în Spitalul Penitenciar Jilava, a fost eliberat condiţionat în 18 iunie, tot în urma unei decizii definitive a Tribunalului Bucureşti.

Andrei Tudor