22.7 C
București
sâmbătă, 30 septembrie 2023 - 12:09
No menu items!

Ghiță: DNA pregătește dosare lui Ponta, Tăriceanu și Băsescu, pentru ca USR să intre în Parlament

spot_img

Sebastian Ghiță a declarat, marți, la ieșirea din sediul DNA Ploiești, unde a fost audiat, că are informații solide potrivit cărora procurorii pregătesc dosare pentru Victor Ponta, Călin Popescu Tăriceanu și Traian Băsescu.

Sebastian Ghiță a fost audiat, la DNA Ploiești, în legătură cu banii de campanie ai mai multor politicieni, între care se numără Victor Ponta, Traian Băsescu, Călin Popescu Tăriceanu, Liviu Dragnea și Mircea Geoană. El a adus o cutie în care se aflau două bufnițe ornamentale, despre care spune că le-a primit cadou de la Codruța Kovesi, de ziua sa și pe care vrea să le returneze. Deputatul a precizat că procurorii de la DNA Ploiești i-au refuzat bufnițele, motivând că nu au legături directe cu Laura Codruța Kovesi.

„Suntem la pasul 2 după dosarul domnului Blaga în acțiunea DNA împotriva clasei politice. Nu știm cum să băgăm USR în Parlament. Vor urma Ponta, Băsescu și ni se va livra o nouă clasă politică care va face ce au făcut tehnocrații anul acesta. Vom privatiza spitalele etc. Am informații destul de solide care mă fac să cred ca domnilor Ponta, Tăriceanu și Traian Băsescu li se vor face dosare. Pentru că n-am putut să-i punem pe USR în Parlament. Aceasta a fost extinderea urmăririi penale. Nu au luat bufnițele pentru că au zis că nu e treaba lor. A fost un gest cu care am vrut să spun ceva. Hai să aflăm dacă doamna Kovesi a plagiat. Erau așa viteji să-l fugărească pe domnul Ponta să-i dea cu plagiatul în cap. Nu mai sunt așa viteji când se întâlnesc cu plagiatul doamnei Kovesi”, a spus Sebastian Ghiță la ieșirea de la DNA Ploiești.

Andrei Tudor