Ghiță, despre Kovesi: “Nici Toader, nici Lazăr nu vor putea să o apere”

Sebastian Ghiță a lansat, luni seara, într-o intervenție telefonică la România TV, un nou atac la adresa șefei DNA, Laura Codruța Kovesi. “Sunt convins că va pleca din funcție. Nici domnul Toader, nici domnul Lazăr nu vor putea să o apere de ceea ce va apărea zilele următoare”, a spus Ghiță. 

Principalele declarații ale lui Sebastian Ghiță: 

 • Am urmărit conferinţa domnului Onea. Cât o să mai spunem domn? Nu ştiu cât mai poate minţi opinia publică. A admis că e vocea dânsului. Într-un acces de nebunie şi de frustrare ne-a spus că ce a trimis judecătorilor şi ce a trimis în Serbia e un fals. Nu un cetăţean din Iaşi sau Moldova i-a trimis un denunţ, ci Vlad Cosma i le-a adus. Asta am auzit toţi pe înregistrarea de aseară.
 • Ce scrie în acte Onea, dezminte în conferinţă. S-a autoincriminat în mare hal. Principala legătură dintre aceste documente şi persoana mea sau a lui Ponta se face pe acele documente false. Nicio altă probă sau document din dosar nu ne spune că acele documente sunt legate de campania lui Ponta. Acest om a vrut să mintă judecătorii. Nu vrea o justiţie dreaptă, el falsifică. Ne-a spus cu gura lui. A luat documente false, le-a falsificat forţându-l pe Vlad Cosma. Mă întreb dacă e zdravăn, dacă Kovesi e zdravănă că l-a mai pus o dată să mintă. Se vede o măsluire. Mă întreb dacă ei mai scapă cu un comunicat. Mă întreb dacă Augustin Lazăr mai e procuror general.
 • Chestia asta cu şantajul, ce tratament să le mai acorde DNA-ul Familia Cosma a depus plângere penală. A depus plângere penală şi înregistrările la Antena 3. Şantajul îi absolvă de ce au făcut în dosarul meu? Sub supravegherea lui Kovesi, cu încurajarea ei, aceştia au măsluit probe în acest dosar. Nu e singurul.
 • Parchetul General va trebui să ne probeze. Nu mai au loc de întors. Orice putere ca a lui Kovesi e efemeră. Cum de nu aţi arestat-o pe Kovesi? I-aţi fost complici! Nu au scăpare cei de la Parchetul General! Astăzi se fac de râs cu această ieşire publică istorică. 
 • Tot felul de ofiţeri de presă spun că e un fals, dar nu e aşa important. Scrisul nu a avut legătură cu campania lui Ponta. Nici tabelele nu au avut legătură. Onea şi Portocală au ticluit o probă. Au făcut acest lucru şi în afara ţării.Aida Popa de la Înalta Curte le explica jduecătorilor sârbi că trebuie să creăm un spaţiu de securitate în această parte a Europei. Păi, cu ce? Cu falsuri? S-a făcut cerere de extrădare pe denunţuri false. Încearcă să-l atace pe Vlad Cosma. Serghei Petruş nu e Vlad Cosma sub acoperire. Ploieştiul ştie cine sunt martorii sub acoperire din dosarele lui. El îi povestea Andreei Cosma şi tuturor date din dosare. Să ne punem dopuri în urechi? I-am spus lui Kovesi şi am spus şi la Comisia SRI aceste lucruri. Am zis, e unul pe pastile. Nu ştiu dacă mai scapă. Veţi vedea ce va apărea în zilele următoare. Aceşti oameni sunt paraleli cu viaţa. 
 • Kovesi era fericită când îi spuneam că omul ei minte, șantajează. Portocală a spus-o foarte clar – nenorocirile, Kovesi le voia făcute cu mâna altcuiva. Kovesi a avut nevoie de o unitate de elită la Ploiești că să facă rele cu mâna acestor năuci. Astăzi, când i-am văzut față lui Onea, mi-am dat seama că, atunci când te faci frate cu dracu, îți pierzi urma de demnitate, ajungi în situația lui Onea.
 • Nu știu toate cazurile, dar sunt evident multe și toate au un singur numitor comun – șefa lor este prietena mea bună, doamna Kovesi. E vinovată pentru toți acești oameni care, cu știința sau neștiința ei, au distrus România. În cinci ani, cât a condus Kovesi aceste Parchete, România a fost furată. Nu pot preciza cât rău a făcut Onea autodenuntandu-se.
 • După un an, am reînceput să vorbesc, pentru că, totuși, nu am putut să probez că toate dosarele mi-au fost măsluite.
 • Vă spun că, întâmplător, astăzi, avem o chestiune extreme de evidentă – mi se pare extrem de grav că, în concubinaj cu Kovesi, Portocală și Onea măsluiau hărții. Astăzi pot să spun despre Kovesi că e bolnavă de imagine, de putere, de rău. Iar în ceea ce privește mecanismele mai ample care au dus la această situație din România cred că va mai fi mult de vorbit.
 • Sunt convins că Laura Kovesi va pleca din funcție. Nici domnul Toader, nici Lazăr nu vor putea să o apere de ceea ce va apărea zilele următoare.
 • O să afle mulți, și domnul Blaga, și mulți, nici nu mai știu în câte dosare i-au pus pe martorii ăștia să scrie denunțuri mincinoase. Și Irina Socol a venit și a spus – m-au forțat să scriu și m-au trimis la Târgșor. Când o să auziţi oameni serioşi spunând astă nu o să-credeţi? O să auziţi 30 de oameni cărora li s-au fabricat probe.

R.D.

 

NICIUN COMENTARIU