13.9 C
București
vineri, 26 aprilie 2024 - 12:15
No menu items!

Gheorghe Piperea: „Folosirea mărcilor Realitatea de către societatea Realitatea Media este ilegală”

spot_img

Gheorghe Piperea: Folosirea marcilor Realitatea de catrea Realitatea Media este ilegala

Gheorghe Piperea, avocatul care reprezintă companiile E– Boutique Kft. și Win Win Business Lobby Company (controlate de omul de afaceri Elan Schwartzenberg) în procesele derulate cu Realitatea Media a transmis că folosirea mărcilor Realitatea de către societatea Realitatea Media, patronată acum de Cozmin Gușă, este ilegală.

Începând de azi redevine posibilă salvarea Realitatea TV. Curtea de Apel București a confirmat valabilitatea contractului de cesiune de mărci prin care, în luna mai 2012, Realitatea Media, societate în insolvență, vindea societății Win-Win, cu acordul administratorului judiciar de atunci si al comitetului creditorilor, un număr de 126 de mărci înregistrate (inclusiv Realitatea Tv, realitatea.net, Realitatea FM, The Money Channel și Guerilla), plus 9 mărci neînregistrate încă. Aceste mărci vor fi azi înregistrate și la OSIM, și la CNA pe numele societății Win-Win. Începând de azi, folosirea acestor mărci de către Realitatea Media, societate în insolvență, este ilegală. Contractul de cesiune validat de Curtea de Apel București

Gheorghe Piperea,

avocat

Pe de altă parte, după ce actualul acționar majoritar al Realitatea Media, Cozmin Gușă, a pierdut procesul pentru mărcile Realitatea, joi, magistrații Curții de Apel București sunt așteptați să decidă cine rămâne administrator special la Realitatea Media – societate aflată acum în insolvență.

Acest proces a fost judecat inițial de Tribunalul București care a decis, pe 14 noiembrie 2012, să admită cererea PSV Company SA de anulare a hotărârii Adunării Generale a Acționarilor prin care, pe 12 septembrie 2012, a fost desemnat ca administrator special societatea RIAL IPURL.

Societățile E-Boutique Kft., controlată de Elan Schwartzenberg, și Bluelink Comunicazione (Cyprus) Limited (patronată de copiii lui Sorin Ovidiu Vîntu și administrată de Elan Schwartzenberg) au atacat cu recurs decizia Tribunalului București, recurs asupra căruia ar urma să se pronunțe joi magistrații Curții de Apel.

În paralel cu procesele privind modificările în acționariatul Realitatea Media și mărcile deținute de compania în insolvență, și procurorii DIICOT au deschis o anchetă în ceea ce privește acționarii Realitatea Media din ultimii doi ani.

Sursa Zilei relata, pe 10 mai, că, în cadrul acestei anchete Cozmin Gușă  – actualul acționar principal al Realitatea Media a fost amendat cu 5.000 de RON de anchetatori, deoarece nu a transmis DIICOT documentele referitoare la preluarea postului Realitatea.

Potrivit datelor de la Registrul Comerțului, Cozmin Gușă a devenit oficial acționar majoritar al Realitatea Media pe 8 martie anul acesta, când societatea Strategies Research Investments SRL – pe care o controlează în parteneriat cu Maricel Păcuraru – a preluat pachetul majoritar de acțiuni (86,51%) al Realitatea Media, înlocuind practic în acționariat off-shore-ul Bluelink Comunicazione (Cyprus) Limited deținut de copiii lui Sorin Ovidiu Vîntu.

Acționari minoritari ai Realitatea Media au rămas Sindicatul National “Petrom – Energie” (5,42%), PSV Company (7,55%) și Global Video Media (0,5%).

Maia Constantin