5.6 C
București
vineri, 21 ianuarie 2022 - 16:16
No menu items!

Gheorghe Flutur a chemat un medic de acasă, la miezul nopții, ca să îl testeze. Stenograme cu președintele CJ Suceava

spot_img

Medicul epidemiolog al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, Cătălina Zorescu, ar fi fost chemată de acasă la miezul nopţii ca să îl testeze pe preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, conform unei discuţii difuzate miercuri seară de “Observatorul” de la Antena 1.

Gheorghe Flutur a sunat-o pe Cătălina Zorescu atunci când era internat în Spitalul Suceava, fiind infectat cu SARS-CoV-2, pentru a-i cere să explice public cum a fost posibil să apară drept medic în buletinul de analiză. El spunea că DSP este de vină, pentru că el nu s-a dat drept medic pentru a sări rândul la testare. În discuţie, Cătălina Zorescu îl roagă pe Gheorghe Flutur să nu o „scufunde prea tare”, pentru că a chemat-o de acasă, aproape de miezul nopţii să recolteze analiza.

Discuţie telefonică Gheorghe Flutur – Cătălina Zorescu:

Cătălina Zorescu: Dar să nu mă scufundaţi pe mine de tot, pentru că ştiţi care o fost contextul atunci, în noaptea aia!

Gheorghe Flutur: Cu ce să scufund?

Cătălina Zorescu: Da, ştiţi adică să…

Gheorghe Flutur: Bun, dar eu doar, n-a fost totul corect şi legal? Contextul a fost că am venit de bună credinţă să ne facem toţi analizele… eu nu am fost…

Cătălina Zorescu: Contextul a fost că am fost chemată la 11 jumate… da? Ăsta o fost contextul!

Gheorghe Flutur: Adică dumneavoastră ce spuneţi? Da, da, am înţeles… Da’ ce spuneţi, că la ora aia nu se recoltau sau de ce?

Cătălina Zorescu: La ora aia eram acasă, era 11 jumate…

Gheorghe Flutur: Aha!

Cătălina Zorescu: Da? Eram terminaţi.

Gheorghe Flutur: Dar la medici când aţi recoltat dumneavoastră?

Cătălina Zorescu: Dar n-am recoltat la medici, eraţi numai dumneavoastră de la Consiliul Judeţean acolo şi un singur medic, Văcăreanu! (…)

Președintele CJ Suceava a apărut pe lista medicilor testaţi cu 5 zile înaintea altor persoane din conducerea județului, alături de câțiva membri din echipa lui, fiind trecuţi, în acte, drept cadre medicale.