Gheorghe Dincă, trimis în judecată pentru săvârșirea a opt infracțiuni, două fiind pentru omor calificat

Parchetul General a anunţat miercuri că procurorul general interimar Bogdan Licu a confirmat rechizitoriul în cazul „Caracal”.Gheorghe Dincă a fost trimis în judecată pentru săvârșirea a opt infracțiuni de trafic de persoane, trafic de minori, viol, omor calificat și profanarea de cadavre sau morminte, iar Ștefan Risipiceanu pentru viol.

Dosarul a fost transmis Tribunalului Olt.

“În urma examinării rechizitoriului, a dosarului cauzei și a referatelor întocmite de către procurorii din cadrul Secției de urmărire penală și criminalistică și Serviciului de îndrumare și control ce au format colectivul desemnat cu analizarea actelor de urmărire penală, constatând că rechizitoriul întocmit de către D.I.I.C.O.T. în dosarul ,,Caracal” întrunește condițiile legalității și temeiniciei, că au fost respectate dispozițiile legale care garantează aflarea adevărului, că urmărirea penală este completă și există probele necesare și legal administrate, azi, 15 ianuarie 2020, procurorul general al P.Î.C.C.J., domnul Bogdan Dimitrie Licu a confirmat rechizitoriul.
Prin rechizitoriul confirmat, procurorii D.I.I.C.O.T. au dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a inculpatului D.G. pentru săvârșirea unui număr de 8 infracțiuni (trafic de persoane, trafic de minori, viol – două infracțiuni, omor calificat – două infracțiuni și profanarea de cadavre sau morminte – două infracțiuni) și a inculpatului R.Ș. pentru săvârșirea infracțiunii de viol.
De asemenea, în cauză au fost dispuse disjungeri, dispunându-se și continuarea cercetărilor in rem sub aspectul comiterii infracțiunilor de complicitate la omor, complicitate la trafic de persoane și trafic de minori”, transmite PÎCCJ.

NICIUN COMENTARIU