7.8 C
București
miercuri, 27 octombrie 2021 - 0:51

Gheorghe Copos: Toate sumele au fost înregistrate în balanţa contabilă a clubului Rapid

spot_img

Gheorghe Copos: Toate sumele au fost înregistrate în balanţa contabilă a clubului Rapid
foto: sport.bzi.ro

Finanţatorul clubului de fotbal Rapid Bucureşti, Gheorghe Copos, audiat joi de judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, a susţinut că toate contractele încheiate de club au fost legale şi au fost înregistrate în documente.

“Arăt că toate aceste sume au fost înregistrate în balanţa contabilă a clubului Rapid. Banii proveniţi din aceste transferuri au fost chiar schimbaţi în lei, pentru a fi folosiţi în folosul clubului. Suma de 150.000 dolari a fost primită prin transfer bancar de avocatul Sile Puşcoci, care recunoaşte acest lucru şi care, la rândul său, a trimis tot prin ordin bancar suma de 145.000 dolari impresarului chinez care se ocupa de transfer. Este eronată afirmaţia că mi-aş fi însuşit această sumă”, a declarat Gheorghe Copos.

El a mai spus în legătură cu transferul fotbalistului Florin Bratu că, potrivit contractului de transfer către Galatasaray Istanbul, suma era de 1.750.000 dolari şi era singura sumă legată de acest contract.

“Arăt că n-am fost parte alături de Gheorghe Popescu la o înţelegere pentru un milion de dolari cu clubul Galatasaray, de altfel, declaraţiile sale au fost clarificatoare în acest sens”, a menționat Copos.

Potrivit acestuia, clubul Rapid a intrat în posesia sumei de 1.730.000 dolari, iar restul de 20.000 dolari au intrat la clubul Tractorul Braşov pentru transferul lui Bratu.

Copos a mai spus că Rapid era fundaţie şi nu plătea impozit pe profit.

“Mă consider nevinovat, am fost trimis în judecată fără să comit nicio infracţiune”, a apreciat finanţatorului de la Rapid.

El consideră că a fost o greşeală implicarea în finanţarea clubului şi a susţinut că a renunţat la peste 20 milioane de euro pentru a salva clubul.

“Pe baza a două contracte de împrumut către Victor Becali şi Gheorghe Popescu, mi s-au dat asigurări că voi recupera diferenţa de 1.200.000 euro de la Galatasaray”, a mai afirmat Copos, explicând că nu a intervenit niciodată în documentele clubului şi nu a avut drept de semnătură la UFC Rapid sau la AFC Rapid.

Instanţa îl audiază joi după-amiază în dosarul transferurilor și pe impresarul Victor Becali.

Lucian Mera