3.5 C
București
joi, 2 decembrie 2021 - 4:53
No menu items!

Gheorghe Ștefan „Pinalti”, audiat la DNA

spot_img

Pinalti 1_SZ

Primarul din Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, este audiat, joi, pentru a doua oară la DNA. Edilul este urmărit penal sub acuzația că, în 2009, folosindu-se de interpuşi, dar și de funcția din partid, a administrat o firmă care a primit contracte finanţate din bani publici în comune din Neamţ.

Anchetatorii susţin că Gheorghe Ştefan a deţinut prin interpuşi o societate comercială între anii 2010-2012, deşi funcţia de primar îi interzicea acest lucru. Societatea ar fi obţinut contracte de finanţare a lucrărilor de alimentare cu apă a mai multor comune din judeţ. Pentru a obţine contractele de la Ministerul Dezvoltării, procurorii susţin că primarul şi-a folosit influenţa politică, fiind preşedintele filialei PDL din Piatra Neamţ.

Pinalti 2_SZ

Ancheta a început la jumătatea lunii februarie, când procurorii anticorupţie au descins la mai multe institutii și firme din Piatra Neamţ de care este legat numele lui Gheorghe Ştefan, supranumit Pinalti. Anchetatorii au mers şi la sediul clubului de fotbal Ceahlăul, unde preşedinte de onoare este tot Gheorghe Ştefan. După mai bine de zece ore de verificări, procurorii au plecat cu mai multe sacoşe, pline cu documente.

Andrei Tudor