6.1 C
București
duminică, 3 martie 2024 - 7:08
No menu items!

Gheața neagră, fenomenul care creează haos în Europa. Zeci de oameni au ajuns la spital

spot_img

Vestul Europei este paralizat de un val de aer polar care a adus ger și ninsori. În plus, un fenomen numit ”gheața neagră” bagă zeci de oameni în spital.

Iarna severă care va lovi România în weekend se manifestă în prezent în Vestul Europei. În mai multe state, ninsorile, gerul și un fenomen extrem de periculos, ”gheața neagră”, creează un adevărat haos.

După un final de 2023 cu vreme de primăvară, Europa a intrat în 2024 într-o iarnă severă. Treptat, tot mai multe state s-au confruntat cu căderi masive de zăpadă, ger și polei.

În această săptămână, fenomenele specifice sezonului rece, precum zăpada şi gerul au înghețat la propriu traficul în Europa. De două zile, în Germania, aeroportul din Frankfurt este paralizat.

Probleme sunt și pe autostrăzi, unde s-au format cozi kilometrice din cauza poleiului. Cel mai periculos este fenomenul de gheaţă neagră. Acesta a băgat zeci de oameni în spital, cu fracturi.

În sezonul rece, gheața neagră este unul dintre cele mai periculoase fenomene. Acesta pune în pericol traficul și este un inamic extrem de periculos și pentru pietoni. Gheața neagră este un strat subțire de gheață care se formează direct pe asfalt. Are aceeași culoare și este extrem de greu de observat.

Această gheața neagră, care este asemănătoare cu poleiul, se formează atunci când temperatura este aproape de punctul de îngheț. Numai în Franța, zeci de oameni au ajuns la spital, după ce au căzut pe drumuri și trotuare.

Numai în această săptămână, meteorologii au emis avertizări de ninsori, ger, ploaie înghețată și viscol în mai multe ţări din Europa, precum Germania, Franţa, Elveţia, Luxemburg, Austria, Belgia şi Olanda.

D.Constantin