8.6 C
București
joi, 21 octombrie 2021 - 10:39

Gestul unui român din Franța, fără adăpost, a impresionat autoritățile. Primăria din Nisa i-a dăruit o casă

spot_img

Un român, căruia i se spune Jojo, în vârstă de 53 de ani, a avut zilele trecute surpriza vieții. Primăria din Nisa i-a oferit un loc de muncă și o casă. Gestul vine la un an după ce Jojo, un om al străzii, a impresionat Franța cu gesul lui de a-și dona toate economiile victimelor furtunii Alex care a făcut ravagii în Nisa.

Jojo donase puținii bani pe care reușise să-i economisească prin vânzare de ziare, adică 150 de euro. Gestul său a fost apreciat și distribuit pe scară largă de rețelele de socializare și de mass-media, în urmă cu un an.

Jojo este orfan și a ajuns în Franța în 2017, fiind foarte aproape de asociația de reintegrare „Solidarité 06”, lucrând cu membrii săi prin vânzarea ziarului lunar „Sans-abri”.

„Astăzi Jojo are o casă, un loc de muncă și un câine! Acest om fără adăpost cu o inimă mare nu mai doarme pe treptele Muzeului de Artă Modernă și Contemporană din Nisa”, a precizat Tania Jakik de la asociația Solidaritatea 06.

„Se descurcă foarte bine și încă lucrează voluntar pentru noi. El este alături de noi aproape în fiecare zi”, a mai adăugat Jakik.

C.Dumitrescu