14.1 C
București
duminică, 26 mai 2024 - 8:15
No menu items!

Germanii de la Hella promit 600 de locuri de muncă la Timișoara

spot_img

Germanii de la Hella promit 600 de locuri de muncă la Timișoara

Compania privată Hella, furnizoare pentru pentru industria auto, a anunțat vineri că își va extinde sediul administrativ de la Timişoara, unde, pe termen mediu, este planificată angajarea a peste 600 de persoane.
Hella, care operează la nivel internaţional, va angaja în noul sediu administrativ aproximativ 500 de persoane. Pe termen mediu, se preconizează creșterea numărului de angajaţi din această filială la peste 600. ”Compania a investit circa patru milioane de euro în noua construcţie cu o suprafaţă utilă de peste 5.000 de metri pătraţi. Clădirea cu două etaje a fost finalizată la sfârşitul lunii februarie, într-un interval de şase luni. Aceasta oferă spaţii de birouri dintre cele mai moderne, iar prin imediata vecinătate cu aeroportul internaţional Timişoara este conectată optim şi din punctul de vedere al infrastructurii”, potrivit unui comunicat.
Angajaţii din Corporate Center-ul din Timişoara preiau responsabilitatea pentru procesele administrative globale în domeniile Finanţe & Control, Achiziţie, Distribuţie, IT, Personal, Calitate şi Logistică, pe care le controlează printr-un know-how global. Noul centru preia şi întreaga administrare a filialelor româneşti din Arad, Craiova, Lugoj şi Timişoara. Suprafaţa terenului de circa 35.000 de metri pătraţi oferă posibilităţi pentru viitoare extinderi, atât în domeniul administraţiei, cât şi în vederea sporirii capacităţilor de cercetare şi dezvoltare.
De asemenea, Hella şi-a extins semnificativ şi fabrica de producţie pentru componente electronice din Timişoara. În prezent, Hella are în România șase active cu peste 1.400 de angajaţi.

Concernul Hella dezvoltă şi produce sisteme de iluminare şi electronice și face comerț cu piese de schimb, fiind în top 50 al furnizorilor pentru industria auto la nivel mondial.

Vlad Bârleanu