7.5 C
București
marți, 2 martie 2021 - 12:48

Germania: Trafic aerian perturbat pentru a doua zi consecutiv

 

Traficul aerian perturbat în Germania, pentru a doua zi consecutiv
foto: rtv.net

Traficul de pe câteva aeroporturi din Germania este perturbat, vineri, pentru a doua zi consecutiv, de o grevă a personalului de la pază şi securitate.

“179 de decolări şi 179 de aterizări erau prevăzute pentru vineri. Două treimi din decolări au fost deja anulate”, a declarat purtătoarea de cuvânt a aeroportului din Hamburg, reamintind că, joi, au mai fost anulate 117 zboruri.

Potrivit unui comunicat publicat pe site-ul aeroportului din Koln-Bonn, mai mult de jumătate din cele 200 de zboruri, prevăzute pentru vineri, au fost deja anulate și vor urma altele în cursul zilei.

Personalul de pază şi securitate, însărcinat cu controlul pasagerilor şi al bagajelor de mână înainte de îmbarcare, se află în grevă, de joi, la îndemnul sindicatului Ver.di, în cadrul negocierilor privind creșterea salariilor.

La Hamburg ”participarea este foarte bună, cu 260 de persoane care au răspuns apelului la grevă”, a declarat, reprezentantul sindicatului Ver.di, Peter Bremme, iar la Koln-Bonn “circa 230 de angajaţi sunt în grevă”, a transmis alt purtător de cuvânt, dintr-un total de aproximativ 1600 de angajați la pază și securitate pe cele două aeroporturi.

Până în prezent, negocierile nu au dus la deblocarea situaţiei.

Aproape jumătate din zboruri au fost anulate joi la Düsseldorf, al treilea aeroport german, dintr-un total de 550 de zboruri prevăzute.

A.V.