9 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 10:58
No menu items!

Germania și Franța au SUSPENDAT vaccinarea cu serul AstraZeneca

spot_img

Tot mai multe tări suspendă vaccinarea cu serul AstraZeneca. După Germania, şi Franţa a anunțat  că oprește utilizarea serului în așteptarea unui aviz al autorității europene a medicamentului.

Franța va înceta administrarea vaccinului împotriva Covid-19 al AstraZeneca în așteptarea unei evaluări din partea autorităţii de reglementare a medicamentelor din Uniunea Europeană, care urmează să aibă loc marți, a declarat președintele francez Emmanuel Macron, potrivit Agenţiei France-Presse.

Germania a suspendat, luni, utitlizarea vaccinului împotriva Covid-19 al laboratorului britanic-suedez AstraZeneca ”cu titlu preventiv”, în urma semnalării unor efecte secundare. Anunțul a fost făcut de Ministerul german al Sănătăţii.

Institutul Paul-Ehrlich, care consiliază Guvernul Angelei Merkel, ”consideră că sunt necesare (alte) examene”, în urma unor cazuri în care s-au format cheaguri de sânge la persoane vaccinate în Europa, a precizat un purtător de cuvânt al ministerului.

Tot astăzi, Olanda a decis suspendarea, cel puţin până la 29 martie, vaccinării cu AstraZeneca.

Autorităţile olandeze spun că măsura, care va dura până cel puțin pe 29 martie, are caracter de precauție. Guvernul acestei ţări menţionează că decizia vine în urma rapoartelor din Danemarca și Norvegia cu privire la posibile efecte secundare grave.

Danemarca, Norvegia, Austria, Italia și Bulgaria sunt printre statele care au anunțat suspendarea imunizării cu vaccinul AstraZeneca.