3.1 C
București
miercuri, 8 decembrie 2021 - 2:40
No menu items!

Germania renunţă la un proiect militar cu Rusia din cauza crizei ucrainene. REACŢIA Moscovei

spot_img

Rusia va depune plângere împotriva grupului german Rheinmetall pentru încălcarea contractului

rusia

Germania a decis să renunţe la un vast proiect militar între grupul Rheinmetall şi Rusia, suspendat din martie, din cauza crizei ucrainene, relatează cotidianul Süddeutsche Zeitung. Ministerul rus al Apărării a anunţat că Rusia va depune plângere împotriva grupului german de echipamente militare Rheinmetall pentru “încălcarea contractului”, potrivit AFP.

În cazul încălcării contractului de către partea germană, (Rusia n.r.) va aduce problema în atenţia justiţiei“, a declarat adjunctul ministrului Apărării, Iuri Borisov, citat de agenţia oficială Itar-Tass.

Guvernul german a confirmat luni că a retras autorizaţia pentru un proiect de construire a unui centru de pregătire a trupelor la Mulino, în centrul Rusiei. Contractul, care a fost semnat în iunie 2011, avea o valoare estimată la 100 milioane de euro.

Berlinul şi-a justificat decizia prin dorinţa de a-i determina pe europeni să interzică, retroactiv, livrările de armanent către Moscova din cauza rolului în criza din Ucraina.

Sancţiunile Rheinmetall nu vor afecta calendarul proiectului“, care va fi finalizat în septembrie, a asigurat Iuri Borisov.

Munca Rheinmetall în acest proiect nu reprezintă decât 10% şi industria noastră este în măsură să o substituie“, a anunţat, la rândul său, o sursă din Ministerul rus al Apărării.

Centrul de formare militară de la Mulino, care ar urma să fie cel mai mare din Europa, va permite pregătirea în fiecare an a peste 30.000 de soldaţi, prin simularea de situaţii tactice de pe câmpul de luptă.

Ministrul Economiei, Sigmar Gabriel, care este şi vicecancelar în Germania, “a retras autorizaţia” pentru acest proiect ce viza înfiinţarea unei tabere de antrenament echipate integral pentru formarea trupelor ruseşti, afirmă cotidianul, bazându-se pe un “document scris” pe care l-a putut consulta.

D.M.