12.2 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 14:28
No menu items!

Germania își pregătește buncărele și stocurile de criză în caz de război

spot_img

Germania a început să lucreze la întărirea adăposturilor subterane, precum şi la construirea stocurilor de criză în caz de război, ca urmare a conflictului din Ucraina, a informat, sâmbătă, cotidianul Welt am Sonntag, citându-l pe ministrul german de Interne, Nancy Faeser, relatează Reuters.

După decenii de deteriorare a forţelor armate ale Germaniei, războiul Rusiei în Ucraina a dus la o schimbare majoră de politică, iar cancelarul german Olaf Scholz a promis să sporească cheltuielile din domeniul apărării şi să aloce 100 de miliarde de euro (109 miliarde de dolari) pentru consolidarea armatei.

Guvernul analizează să îşi modernizeze sistemele de adăposturi publice şi va creşte cheltuielile pentru protecţia civilă. 

”În prezent, există 599 de adăposturi publice în Germania. Vom verifica dacă am putea moderniza mai multe astfel de sisteme”, a declarat ministrul german de Interne, Nancy Faeser, pentru Welt am Sonntag.

Germania lucrează la noi concepte de consolidare a parcărilor subterane, a staţiilor de metrou şi a subsolurilor pentru a le transforma în posibile adăposturi, a mai precizat Faesar, adăugând că guvernul a oferit statelor federale 88 de milioane de euro pentru a instala sirene noi.

”Însă în ceea ce priveşte nivelul naţional, nici măcar nu suntem aproape de a termina”, a adăugat Faeser.

De asemenea, ţara va aproviziona stocurile de criză, inclusiv cu echipamente medicale, îmbrăcăminte de protecţie, măşti sau medicamente, a subliniat oficialul german.

                                                                                                                 Adina Silav