24.1 C
București
duminică, 26 mai 2024 - 14:40
No menu items!

Germania extinde dubla cetățenie pentru copiii străinilor

spot_img

Angela_Merkel

Conservatorii cancelarului Angela Merkel (CDU/CSU) și partenerii lor de coaliție, social-democrații (SPD), au decis joi să extindă posibilitatea dublei cetățenii pentru copiii străinilor din Germania, informează vineri AFP.

Potrivit acordului, copiii străinilor din afara Uniunii Europene, dar născuți în Germania, pot obține cetățenia germană, în plus față de cea a părinților, dacă au trăit opt ani în Germania, dacă au mers la școală timp de șase ani în țară sau dacă pot face dovada unei calificări profesionale sau a unei diplome universitare obținute în Germania.

Acordul a fost anunțat joi de ministrul social-democrat (SPD) al justiției, Heiko Maas, și de ministrul conservator (CDU) de interne, Thomas de Maiziere.

De această măsură vor beneficia în primul rând copiii imigranților turci, cea mai mare dintre comunitățile de străini din Germania, care numără aproximativ trei milioane de persoane, majoritatea născute în Germania. Cetățenii Uniunii Europene și ai Elveției pot deja primi dublă cetățenie după opt ani petrecuți în Germania.

C.A.