32.5 C
București
luni, 4 iulie 2022 - 15:26
No menu items!

Germania cere teste covid la intrarea în țară. Se așteaptă la 100.000 de noi infecții zilnice

spot_img

Al treilea val al coronavirusului din Germania ar putea fi cel mai grav până acum și 100.000 de noi infecții zilnice nu sunt excluse, a declarat vineri șeful Institutului Robert Koch pentru boli infecțioase (RKI), citat de Reuters.

Numărul de noi infecții confirmate în Germania a crescut în ultimele săptămâni, determinat de o variantă mai transmisibilă cunoscută sub numele de B117 și se îndreaptă spre ușurarea unora dintre măsurile de blocare.

„Există semnale clare că acest val va fi mai rău decât primele două valuri”, a spus Lothar Wieler, de la RKI, în timp ce îi îndeamnă pe oameni să rămână acasă de Paști. „Avem câteva săptămâni foarte dificile în față.”

Ulterior, RKI a emis avertismente de călătorie COVID-19 pentru diferite țări vecine, inclusiv Franța, Austria, Danemarca și Republica Cehă.

Oamenii care sosesc din aceste țări trebuie să prezinte la frontieră un test negativ efectuat în cu cel mult 48 de ore înainte. Trebuie apoi să intre într-o carantină de 10 zile, care poate fi scurtată printr-un al doilea test negativ după 5 zile.

Ministrul Sănătății, Jens Spahn, a declarat că Germania se află în etapele finale ale „maratonului pandemic”, dar sistemul de sănătate al țării ar putea atinge limita în aprilie.

Numărul de noi cazuri confirmate în Germania a crescut cu 21.573 vineri, în timp ce numărul morților a crescut cu 183.

Spahn a declarat că o cerință pentru toți pasagerii companiilor aeriene care intră în Germania pentru a furniza un test negativ va intra în vigoare luni la miezul nopții.

El a cerut autorităților locale să adopte o abordare mai flexibilă a vaccinării, de exemplu, oferind doze neutilizate oricărei persoane cu vârsta peste 70 de ani în weekend și prin reducerea stocurilor mai rapid.

Frustrarea a crescut din cauza lansării lente a vaccinului. Aproximativ 10% dintre germani au primit cel puțin o primă doză, dar aceasta este mult mai mică decât Statele Unite, Marea Britanie sau Israel.